Το αγόρι που ζούσε με δράκους

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Μετά από “Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους ” (δείτε το εδώ), ο Τόμας, η Κατ, ο Κάι και ο Τεντ μπήκαν και πάλι στο σπιτικό μας. Αλλά όχι μόνοι τους αυτή τη φορά! Τους συνόδευσαν ο Λάμπης, η Κριστάλ, ο Μασκαράς και ο Ήλιος, οι δράκοι τους! Δράκοι που έπεσαν από το δέντρο στην αυλή του παππού του Τομ! Θα καταφέρουν οι τέσσερις φίλοι να κρατήσουν κρυφούς τους ασυνήθιστους φίλους τους, παρά τις ανακατωσούρες που τους προκαλούν; Θα σώσουν το δέντρο που μοιάζει όλο και πιο αδύναμο; Και τι σκαρώνει πάλι ο Λίαμ, ο άσπονδος εχθρός των παιδιών;


Οι φίλοι περνούν τον χρόνο τους παρατηρώντας εκστασιασμένοι τους δράκους τους, τους οποίους μαθαίνουν μέρα με τη μέρα και καλύτερα και δένονται μαζί τους. Όμως αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: τι θα τους κάνουν όσο βρίσκονται στο σχολείο; Χμ, μήπως να δοκιμάσουν να τους πάρουν μαζί τους; Σίγουρα αν τους αφήσουν κάπου ήρεμα με πολύ διαθέσιμο φαγητό, θα είναι μια χαρά. Ή μήπως όχι; Μία ημέρα απίστευτης αναστάτωσης ολόκληρου του σχολείου, θα τους πείσει ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!

 • Save

Ενώ ο Τόμας ακροβατεί ανάμεσα στο να κρύψει τον Λάμπη, να εμποδίσει την αδερφή του τη Λόλι να αποκαλύψει το μυστικό του, να γλιτώσει τον δράκο του από τα δύο φέρετ που κυκλοφορούν στο σπίτι και να λέει λιγότερα ψέματα στον παππού του, το άγρυπνο βλέμμα του γείτονα του παππού δεν φεύγει στιγμή από πάνω του. Ο… Γκριμ είναι πεπεισμένος ότι ο Τόμας ευθύνεται για τις ζημιές στον κήπο του. Και τι άλλο θα μπορούσε δηλαδή να φανταστεί; Ότι ένα κοπάδι δράκων μπήκε στο θερμοκήπιό του και έφαγε τα λαχανικά που μεγάλωνε με τόσο κόπο; Και μέσα σε όλα αυτά, έπρεπε να βρουν και κάποιον τρόπο ώστε να εκπαιδεύσουν σταδιακά τους δράκους τους.

 • Save

Μετά από πολλά πολλά αφύσικα υπερμεγέθη λαχανικά (κι έναν απίστευτο χαμό μέσα στη φάρμα που επισκέφθηκαν με το σχολείο), τα παιδιά μαθαίνουν το μυστικό του Λίαμ: έχει κι εκείνος τον δικό του δράκο! Ωστόσο, κανείς δεν τον εμπιστεύεται με ένα πλάσμα τόσο υπέροχο, οπότε ξεκινά η επιχείρηση παρακολούθησής του, ώστε να καταφέρουν να του αποσπάσουν τον δράκο. Όμως αυτό που θα διαπιστώσουν δεν το είχαν φανταστεί με τίποτα! Ο δράκος του Λίαμ μπορεί να… Όχι! Δεν θα σας πω άλλα! Σας υπόσχομαι όμως ότι η ανάγνωση θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!

 • Save

Το βιβλίο “Το αγόρι που ζούσε με δράκους” το λατρέψαμε όσο και το πρώτο βιβλίο της σειράς, το οποίο έχουμε ήδη διαβάσει δύο φορές. Και, μαντέψτε! Μόλις κάποιος μικρούλης μου ζήτησε να τα ξαναδιαβάσουμε από την αρχή!


Το αγόρι που ζούσε με δράκους
Συγγραφέας: Andy Shepherd
Εικονογράφος: Sara Ogilvie
Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
Σελίδες: 264
Διαστάσεις βιβλίου: 13 Χ 20 cm
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Ημερ/νία έκδοσης: 24/09/2020
ISBN: 9786180322026
Εκδότης: Μεταίχμιο

Εκτός από τον Τόμας πλέον αποκτούν δράκους και οι τρεις αγαπημένοι του φίλοι, ο Τεντ, ο Κάι και η Κατ. Τώρα πρέπει να μάθουν πώς να ζουν με αυτούς, κρατώντας ταυτόχρονα κρυφή την ύπαρξή τους, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον όταν χώνει τη μύτη του και ο Λίαμ, ο νταής της τάξης, που φαίνεται να κρύβει κι αυτός κάποιο μυστικό. Οι δράκοι της ιστορίας είναι οι φίλοι που κάθε παιδί θα ήθελε να έχει. Είναι πλάσματα εξαιρετικής ομορφιάς, διαφορετικά το ένα από το άλλο, και μοιράζονται χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του παιδιού-ιδιοκτήτη, σαν να αποτελούν έναν καθρέφτη του χαρακτήρα τους. Η σειρά καταφέρνει να θίξει με έμμεσο και έξυπνο τρόπο θέματα όπως η διαφορετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός, η οικολογική συνείδηση, οι οικογενειακοί δεσμοί.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap