Μέχρι να αγκαλιαστούμε

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Εάν υπάρχει μία φράση που δεν θέλω να ξαναδώ τα επόμενα 15 χρόνια, αυτή είναι σίγουρα το “Στις μέρες που ζούμε…”. Ευτυχώς, η περίοδος αυτή γέννησε κι ένα υπέροχο διαμαντάκι, το βιβλίο “Μέχρι να αγκαλιαστούμε”.


Η Χελώνα και ο Σκαντζόχοιρος είναι πολύ αγαπημένοι φίλοι και θέλουν πολύ να αγκαλιαστούν. Αυτό όμως δεν επιτρέπεται. Η Κουκουβάγια έρχεται και τους υπενθυμίζει ότι η αγκαλιά δεν είναι η ο μόνος τρόπος για να δείξουν ότι νοιάζονται.

 • Save

Έτσι, ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα, μακριά ο ένας από τον άλλο, δοκιμάζουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Στέλνουν χαιρετισμούς, φιλιά, γράμματα.

 • Save

Αλλά, ξέρετε κάτι; Ακόμη κι αν δεν είμαστε δίπλα-δίπλα, μπορούμε να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες μαζί. Να παίξουμε μουσική, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε, να ζωγραφίσουμε! Ναι, οι δύο μικροί πρωταγωνιστές αγαπιούνται πάρα πολύ ανεξαρτήτως των συνθηκών. Και τώρα έχουν βρει τους τρόπους να το επικοινωνήσουν μεταξύ τους!

 • Save

Πρόκειται για μια υπέροχα τρυφερή ιστορία, της οποίας η σύνδεση με “τις ημέρες που ζούμε” (ουπς) είναι εμφανής. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για να βιβλίο που θα χαθεί μόλις εξομαλυνθεί η κατάσταση, καθώς μιλάει για όλους τους τρόπους που μπορούμε να δείξουμε στους αγαπημένους μας ότι τους νοιαζόμαστε, ακόμη κι αν δεν είμαστε κοντά τους, π.χ. στην περίπτωση μιας μετακόμισης.


Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε
Συγγραφέας: Eoin McLaughlin
Εικονογράφος: Polly Dunbar
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
ISBN: 9786180324747
Ημερ/νία έκδοσης: 24/09/2020
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 40
Διαστάσεις βιβλίου: 24,5 Χ 24,5 cm
Ημερομηνία πρώτης έκδοσης: 2020
Εκδότης: Μεταίχμιο

Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα ήταν κολλητοί. Ήθελαν ν’ αγκαλιαστούν σφιχτά, πολύ σφιχτά! Όμως δεν επιτρεπόταν. «Μην ανησυχείτε» τους είπε η κουκουβάγια. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει κανείς ότι νοιάζεται». Πώς μπορούμε να μείνουμε φίλοι ενώ κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις; Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα δοκιμάζουν να γνέψουν, να στείλουν γράμματα, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, ακόμα και να ζωγραφίσουν ουράνια τόξα. Για τους γονείς που αναζητούν τρόπους να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα συμβουλέψουν, αλλά και για τους ενήλικες που πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την έννοια της φιλίας σ’ αυτούς τους παράξενους καιρούς…


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap