Ένας σάκος συναισθήματα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Υπάρχουν ορισμένα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν και δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε. Μήπως να τα… ξεχάσουμε; Αν κάνουμε κάτι διασκεδαστικό, μάλλον δεν θα μας ενοχλούν πια. Ή καλύτερα να βρούμε κάποιο τρόπο να τα αποδεχθούμε και να τα προχωρήσουμε παρακάτω; Ο Αγαθούλης, καθώς περπατάει στο δάσος, βρίσκει έναν σάκο. Τον ανοίγει και τρία τερατάκια βγαίνουν από αυτόν. Είναι ο Θυμωμένος, ο Ανυπόμονος και ο Ανυπάκουος. Κάθε τερατάκι αντιμετωπίζει πρόβλημα, γιατί καθόλου δεν τους αρέσει που νιώθουν έτσι. Θα μπορέσει ο χαρούμενος Αγαθούλης να βοηθήσει τα τερατάκια να μάθουν πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα που τα δυσκολεύουν; Το βιβλίο “Ένας σάκος συναισθήματα” είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο συναισθηματικής αγωγής, που, με ομοιοκατάληκτικους στίχους, μας θυμίζει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα τερατάκια που βρίσκονται μέσα μας να ηρεμήσουν.


Μια μέρα, καθώς ο Αγαθούλης πήγαινε στο ποτάμι, βρήκε έναν σάκο στην άκρη του μονοπατιού. Έψαξε γύρω του, αλλά πουθενά ο ιδιοκτήτης. Η περιέργεια νίκησε τον φόβο και πήγε να τον ανοίξει. Πριν προλάβει όμως… ένα κόκκινο τέρας πετάχτηκε από μέσα!

 • Save

Ήταν ο Θυμωμένος, που υποσχέθηκε στον Αγαθούλη να του μάθει πώς να είναι κι εκείνος έτσι και να ουρλιάζει και να χτυπάει. Μα του Αγαθούλη δεν του αρέσει καθόλου να συμπεριφέρεται έτσι. Κι όταν κατάλαβε ότι ο Θυμωμένος στην πραγματικότητα φοβόταν, τον πήρε από χέρι και πήγαν μια βόλτα στο δάσος, όπου του μίλησε για την ηρεμία της φύσης και για το ότι, όσο φωνάζουμε, δεν μπορούμε να ακούμε τους άλλους που μιλούν. Κι όταν ο Θυμωμένος έμαθε ότι μπορούν να είναι και διαφορετικά τα πράγματα, αποφάσισε να αλλάξει και να προσεγγίζει διαφορετικά τους γύρω του.

 • Save

Καθώς επέστρεφε στο σπίτι του, ο Αγαθούλης πέρασε ξανά δίπλα από τον σάκο. Δεν τον κοίταξε αυτή τη φορά, αλλά ο Ανυπόμονος πετάχτηκε από μέσα. Άλλωστε, δεν μπορούσε να περιμένει! “ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ”, τον κούρασε τον Αγαθούλη, που δεν ήταν συνηθισμένος σε τέτοια επιμονή. Τον πήρε, λοιπόν, στο σπίτι του και του έδειξε το ρολόι, εξηγώντας του ότι οι φωνές δεν μπορούν να κάνουν τον χρόνο να κυλήσει πιο γρήγορα. Ο Ανυπόμονος μαγεύεται από το ρολόι κι αποφασίζει να παρακολουθεί πάντα την ώρα, για να έχει περισσότερη υπομονή τώρα που ξέρει.

 • Save

Την επόμενη ημέρα, να σου μπροστά στον Αγαθούλη ο Ανυπάκουος, που δεν ακολουθεί κανέναν κανόνα και κάτι ό,τι θέλει εκείνος. Δεν υπάρχει παραίνεση, ΟΧΙ ή ΜΗ που να τον κάνει να σκεφτεί διπλά πριν κάνει αυτό που ήθελε εξ αρχής. Έτσι, αποφάσισε να ζήσει μόνος του, ώστε να μην χρειάζεται να ακούει τους άλλους. Τότε, το Αγαθούλης τον πήρε μαζί του στο πάρκο και του έδειξε τα υπόλοιπα παιδιά. Κι ο Ανυπάκουος κατάλαβε ότι οι κανόνες είναι εκεί για να μπορούμε να συνυπάρχουμε και να αλληλοεπιδρούμε, ώστε να έχουμε φίλους και να μαθαίνουμε συνέχεια νέα πράγματα από αυτούς.

 • Save

Ήταν πραγματικότητα ή όνειρο; Ο Αγαθούλης δεν ξέρει. Έχει όντως σημασία; Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο Αγαθούλης έμαθε ότι υπάρχουν πολλά δύσκολα συναισθήματα κι ότι μπορεί να τα διαχειριστεί. Κι αν καμιά φορά δεν είναι τόσο εύκολο, μπορεί πάντα να ζητήσει βοήθεια από κάποιον αγαπημένο!


Ένας σάκος συναισθήματα
Συγγραφέας: Ελένη Αντωνή
Εικονογράφος: Ελένη Αντωνή
ISBN: 978-618-5321-96-3
Αριθμός Σελίδων: 46
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 17×24 cm
Έτος Έκδοσης: 2019

Ο Αγαθούλης απολαμβάνει τη βόλτα του στο δάσος, όταν ξαφνικά κάνει μια τρομερή ανακάλυψη. Μπροστά του εμφανίζονται παράξενα τερατάκια γεμάτα έντονα συναισθήματα που το παιδεύουν. Θα καταφέρει άραγε να γλυτώσει από όλα αυτά που τον περιμένουν;


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap