Το μεγάλο βιβλίο της φύσης

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

“Ξέρεις τι κάνει το μάντις-ορχιδέα; Φυτεύει τις ορχιδέες και χρησιμοποιεί τις δαγκάνες του για να τις επικονιάζει!”

Δεν ξέρετε τι είναι το μάντις-ορχιδέα; Είναι ένα πανέμορφο έντομο που μοιάζει με ορχιδέα, αλλά δεν είναι και τόσο… ακίνδυνο για τα θηράματά του! Αυτό όμως σκέφτηκε ο γιος μου όταν διαβάσαμε για πρώτη φορά το κεφάλαιο με τα έντομα στο “Το μεγάλο βιβλίο της Φύσης” της Camilla De La Bedoyere που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα πανέμορφο βιβλίο, μεγάλων διαστάσεων, που εισάγει τα παιδιά (και τα μεγάλα παιδιά!) στον μαγικό κόσμο της φύσης, παρουσιάζοντας μια σειρά από φυτά και ζώα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ οι υπέροχες εικόνες της Jane Newland κάνουν τους αναγνώστες να το κοιτάζουν μαγεμένοι, ακόμη κι αν δεν διαβάζουν τις πληροφορίες. 

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνονται και τέσσερις επαναχρησιμοποιούμενες κάρτες, που μπορούν να πάρουν μαζί τους οι μικροί εξερευνητές στις εξορμήσεις τους (ή να τις συμπληρώνουν ακόμη και μέσα στο σπίτι, στην περίπτωσή μας!).


Όπως βλέπετε από τα περιεχόμενα, το βιβλίο διαιρείται σε τέσσερα κεφάλαια: Φυτά, Έντομα, Πουλιά και Ζώα. Κάθε σελίδα του βιβλίου όμως περιλαμβάνει κι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι: πού κρύβεται η πασχαλίτσα; 

 • Save

Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα μάθουν για όλα τα είδη φύλλων, για τα ψηλά δέντρα του κόσμου, καθώς και για τα τροπικά δάση τα ζώα που ζουν εκεί και τα ξεχωριστά λουλούδια τους (το γιγάντιο άρουμ έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον γιο μου). 

 • Save

Πέραν του κύκλου της ζωής ενός φυτού ή τη μεταμόρφωση της πεταλούδας, παρουσιάζεται πληθώρα επιπλέον, λιγότερων γνωστών πληροφοριών, όπως η μεταμόρφωση της λιβελούλας, του κουνουπιού και του τζίτζικα, ή ακόμη και πώς υφαίνουν τον ιστό τους διαφορετικά είδη αράχνης ή τα έντομα που ζουν μέσα στο έδαφος. 

 • Save

Στο τρίτο κεφάλαιο, αναφορικά με τα πτηνά, υπάρχουν πληροφορίες για τα πέλματα και τα ράμφη τους, τα αβγά τους και το τραγούδι τους. 

 • Save

Το τελευταίο κεφάλαιο ασχολείται με τα θηλαστικά, τα ερπετά και τα θαλάσσια ζώα, ενταγμένα στο φυσικό τους περιβάλλον. 

 • Save

Μετά το κυρίως μέρος, συμπεριλαμβάνεται ένα εύχρηστο γλωσσάρι για πολλές έννοιες που αναφέρονται στο βιβλίο (και για άλλες που δεν αναφέρονται), όπως επίσης και η απάντηση γιατί δεν υπάρχει πασχαλίτσα σε ένα συγκεκριμένο δισέλιδο. 

 • Save

Τέλος, οι επαναχρησιμοποιούμενες κάρτες παρατήρησης ζώων και φυτών, που συμπεριλαμβάνονται, έγιναν μεγάλη επιτυχία στο σπιτικό μας, καθώς ο γιος μου δηλώνει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα “Έφερα τις κάρτες να γράψουμε!!!”, ακόμη κι αν είμαστε στο σπίτι, από τότε που έπιασε για πρώτη φορά μαγεμένος στα χέρια του το βιβλίο.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:   psichogios.gr   ianos.gr     public.gr


Το μεγάλο βιβλίο της φύσης
Συγγραφέας: Camilla De La Bedoyere
Εικονογράφος: Jane Newland
Μετάφραση: Ελένη Δασκαλάκη
Ημερομηνία έκδοσης: 24/1/2019
Εκδότης: Ψυχογιός
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 64
Προτεινόμενη ηλικία: 5+ ετών
Περιλαμβάνει: 4 κάρτες “γράψε – σβήσε”

Σύνοψη
Από τα χρυσά ηλιοτρόπια και τις μέλισσες που βουίζουν μέχρι τα πουλιά που πετούν ψηλά και τις μαϊμούδες που κρέμονται από τα δέντρα, η φύση είναι παντού τριγύρω μας. Ανακάλυψε τα φυτά και τα ζώα του πλανήτη μας σε αυτό το μεγάλο βιβλίο της φύσης. Μάθε πώς βλαστάνουν οι σπόροι, γιατί μερικά έντομα έχουν ρίγες, πώς ζουν οι πιγκουίνοι, γιατί οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα και άλλα πολλά. Χρησιμοποίησε τις τέσσερις κάρτες «γράψε-σβήσε» για να εξερευνήσεις τη φύση γύρω σου!


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap