Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο // Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ

  • Save

Ο Τσάρλι είναι ένα συνηθισμένο αγόρι. Με συνηθισμένα προβλήματα. Ή όχι και τόσο συνηθισμένα. Γιατί, εντάξει, πόσο συνηθισμένο είναι ένα απόγευμα, που κάθεστε στο δωμάτιό σας, να μεταμορφωθείτε σε αράχνη; Ή σε περιστέρι στους διαδρόμους του σχολείου; Αλήθεια σας λέω! Ο Τσάρλι γίνεται όλα αυτά τα ζώα και η ιστορία του δεν είναι απλώς αστεία, αλλά πραγματικά ξεκαρδιστική! Μαζί με τους φίλους του, προσπαθούν να καταλάβουν πώς πυροδοτείται η κατάσταση αυτή και μπλέκουν από τη μία περιπέτεια στην άλλη. Αυτά, φυσικά, στο πρώτο βιβλίο, Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο. Στο δεύτερο ΘΕΟΤΡΕΛΟ βιβλίο, Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ, τα παιδιά πρέπει να κλέψουν τον χρυσό από το γραφείο του πατέρα του χειρότερου εχθρού του Τσάρλι, ώστε να σώσουν την οικογένειά του από τη χρεωκοπία. Ειλικρινά σας το λέω, τα μπερδέματά τους δεν θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα (και πιο αστεία). Από την άλλη, στο εξωτερικό έχει κυκλοφορήσει το τρίτο βιβλίο της σειράς (Charlie morphs into a mammoth), οπότε, τι να πω, ίσως και να γίνουν ακόμη πιο εξωφρενικά. Ήδη ο νεαρός, που χοροπηδούσε στο κρεβάτι καθώς του το διάβαζα και γελούσε διαρκώς με το υπέροχο γέλιο των 5χρονων που ξεκαρδίζονται, ζήτησε να “τα κάνουμε επανάληψη”!

Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο

  • Save

Ο Τσάρλι είναι ένα συνηθισμένο αγόρι. Με συνηθισμένα προβλήματα. Ή όχι και τόσο συνηθισμένα. Ο αδερφός του είναι στο νοσοκομείο, οι γονείς του ανησυχούν πολύ, ο Ντίλαν, ο συμμαθητής του του δείχνει ιδιαίτερη αρνητική προσοχή. Όλα κυλούν κανονικά στη ζωή του, μέχρι που ένα απόγευμα, την ώρα που βρίσκεται στο δωμάτιό του, αρχίζει να συρρικνώνεται και να βγάζει πόδια. Ο Τσάρλι έγινε… αράχνη!

Φυσικά, όταν το αποκάλυψε στους φίλους του, τον Μόζεν, τον Γουόγκαν και τη Φλώρα, δεν τον πίστεψαν. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσουν ότι λέει αλήθεια και θα ριχτούν στην αναζήτηση του τι πυροδοτεί τη μεταμόρφωση και πώς θα μπορέσει να την ελέγξει. Και μάλιστα πριν τη σχολική παράσταση, γιατί τότε το μυστικό του ίσως αποκαλυφθεί σε όλους! Η πολυμήχανη Φλώρα θα καταστρώσει το ένα σχέδιο μετά το άλλο και ο Τσάρλι θα καταλήξει να… Δεν θα σας πω, γιατί δεν πρέπει να σας χαλάσω την έκπληξη! Σας εγγυώμαι πάντως ότι δεν θα μπορείτε να κρατηθείτε από τα γέλια!


Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ

  • Save

Έχουμε και λέμε: μια επικείμενη χρεωκοπία, μια πιθανή μετακόμιση στην άλλη άκρη της πόλης, ο Ντίλαν που αποθρασύνεται και η αυξανόμενη δυσκολία να ελέγξει τη δύναμή του και να την κρύψει από τους δικούς του. Σας φαίνονται αρκετοί λόγοι, για να είναι τόσο αγχωμένος ο Τσάρλι;

Όταν ο μπαμπάς του του πει ότι ο κύριος Βαν ντερ Γκρούιν, ο πατέρας του Ντίλαν, έκλεψε από την εταιρεία τους… χρυσό, ο Τσάρλι, η Φλώρα, ο Μόζεν και ο (ερωτοχτυπημένος) Γουόγκαν, πρέπει να βρουν λύση. Πριν αναγκαστούν να πουλήσουν το σπίτι και να μετακομίσουν στης θείας Μπρέντα. Για να τα καταφέρουν, όμως, ο Τσάρλι είναι απαραίτητο να μπορεί να μεταμορφωθεί εκούσια, ώστε να μπορέσουν οι τέσσερις φίλοι να χωθούν στις Βιομηχανίες Βαν ντερ Γκρούιν, για να ανακτήσουν τον χρυσό της οικογένειας ΜακΓκάφιν. Βέβαια, ο Τσάρλι μπορεί να επιλέξει το πότε θα μεταμορφωθεί, αλλά όχι το σε τι. Έτσι, τον παρακολουθούμε να μεταμορφώνεται σε γάτα (με μια ξεκαρδιστική συνομιλία με τον γάτο του), σε μανδρίλλο, σε κουνάβι (που ομολογώ ότι ήταν το highlight της ιστορίας για τον γιο μου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τα γέλια) και σε… Όχι, ούτε τώρα θα σας αποκαλύψω περισσότερα. Ετοιμαστείτε όμως για την πιο πρωτότυπη και περιπετειώδη ληστεία για την οποία έχετε διαβάσει ποτέ!

Και τα δύο βιβλία συνοδεύονται από εικονογράφηση, ωστόσο, αυτή δεν είναι εκτεταμένη και είναι ασπρόμαυρη. Σε ορισμένα σημεία πάντως είναι πιο αστεία ακόμη και από το κείμενο!


Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο
Συγγραφέας: Sam Copeland
Εικονογράφηση: Sarah Horn
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ημερ/νία έκδοσης: 21/11/2019
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 296
Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν προσπαθεί να είναι αισιόδοξος, αλλά στην πραγματικότητα αγχώνεται για το καθετί. Να κάποια από τα πράγματα για τα οποία ανησυχεί ο Τσάρλι:
– τον αδελφό του, που είναι στο νοσοκομείο∙
– τους πολύ πανικόβλητους γονείς τους∙
– την ανεπιθύμητη προσοχή που του δείχνει ο νταής του σχολείου∙
– το γεγονός ότι έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε διάφορα ζώα!
Παρόλο που όλα τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν μια σούπερ δύναμη, στον Τσάρλι δεν πολυαρέσει η ιδέα να μεταμορφώνεται σε περιστέρι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Ναι, αλλά, αν συμβεί, τι θα κάνει; Θα τον παραδώσουν στα χέρια των επιστημόνων; Θα καταρρεύσουν οι γονείς του από το στρες;
Με τη βοήθεια των τριών κολλητών του, ο Τσάρλι πρέπει να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη θεότρελη καινούρια δύναμή του – και γρήγορα!

Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ
Συγγραφέας: Sam Copeland
Εικονογράφηση: Sarah Horn
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ημερ/νία έκδοσης: 14/05/2020
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 296
Εκδότης: Εκδόσεις Ψυχογιός

Τι συμβαίνει όταν νιώθεις αγχωμένος; Αρχίζεις να ιδρώνεις και η καρδιά σου χτυπάει πιο γρήγορα.
Όταν ο Τσάρλι ΜακΓκάφιν αγχώνεται, κάτι διαφορετικό συμβαίνει: μεταμορφώνεται σε ζώο! Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για τον Τσάρλι:
* Oι δουλειές του μπαμπά του πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο∙
* μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσει στο σπίτι της θείας Μπρέντα με τις δεκαεφτά γάτες της (και το ξύλινο πόδι)
* είναι ολοένα και πιο δύσκολο να ελέγξει τις δυνάμεις του.
Ευτυχώς οι κολλητοί του Τσάρλι, η Φλώρα, ο Γουόγκαν και ο Μόζεν, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Αν καταφέρουν να τρυπώσουν στα γραφεία της Βιομηχανίας Βαν ντερ Γκρούιν και να πάρουν πίσω τον κλεμμένο χρυσό των ΜακΓκάφιν, τότε μπορεί να μη χρειαστεί να μετακομίσει ο Τσάρλι. Θα μπορέσουν οι φίλοι του να τον βοηθήσουν να δαμάσει μια και καλή τις δυνάμεις του ή θα καταλήξει να μείνει για πάντα περιστέρι;


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. […] για τον χορό του σχολείου; Μετά τα ξεκαρδιστικά Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο // Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ, ο συγγραφέας Σαμ Κόουπλαντ επιστρέφει για τη μεγάλη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap