Κουνέλι και αλεπού: Φίλοι για πάντα και παντού

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

-Άντε, βρε αγάπη μου, φάε πρωινό να φύγετε!
-Θέλω λίγο διαβασματάκι… Ξέρεις ποιο, ε; Το αγαπημένο μου!
Ναι, ναι, το “Κουνέλι και αλεπού: Φίλοι για πάντα και παντού” είναι όντως το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ του τις τελευταίες ημέρες (μεταξύ μας τώρα, το πήρα κρυφά για να το φωτογραφίσω). Ένα comic-book για νεαρούς αναγνώστες, γεμάτο χρώματα, αστείους διαλόγους, πέντε σύντομες ιστορίες, συναισθήματα και μια βαθιά φιλία. Οφείλω να ομολογήσω ότι κι εγώ το έχω αγαπήσει. Άλλωστε είναι υπερ-σούπερ-έξτρα τέλειο!


Το κόμικ “Κουνέλι και Αλεπού: Φίλοι για πάντα και παντού” περιλαμβάνει πέντε σύντομες ιστορίες για δύο φίλους, οι οποίοι, μολονότι μαλώνουν, πάντα είναι αγαπημένοι. Ένα πανηγύρι, μια μέρα στην παραλία, το Νησί των Εκπλήξεων (ή μήπως το Νησί των Ταμπλάδων), η φροντίδα ενός κήπου και ένας πάγκος με λεμονάδες είναι τα σκηνικά για τις περιπέτειες στις οποίες τους ακολουθούμε. Παντού μαζί τους ο Πύκο, το λούτρινο λιονταράκι που κέρδισαν στο πανηγύρι!

 • Save

Αφότου οι δύο φίλοι διασκεδάσουν με την ψυχή τους στο πανηγύρι, η επόμενη ημέρα τους βρίσκει στην παραλία. Εκεί, το Κουνέλι φοβάται, φοβάται πολύ το νερό και τα πλάσματα που μπορεί να κρύβονται εκεί. Μπορεί να υπάρχει ακόμη και ένας καρχαρίας που τραγουδάει! Η Αλεπού, πάντα γεμάτη κατανόηση, θα βοηθήσει το κουνελάκι να ξεπεράσει τους φόβους του και να μπει στο νερό. Λίγο πριν φύγουν, θα βρουν έναν χάρτη για το Νησί των Εκπλήξεων. Θα πρέπει να σκαρφαλώσουν τον ψηλό Λιόλουστο Λόφο, να διασχίσουν την ανεμοδαρμένη Ερημική Ερημιά και να περάσουν κολυμπώντας το βρομερό Επικίνδυνο Έλος. Και τι λέτε να συναντήσουν εκεί;

 • Save

Δε θα σας μαρτυρήσω, αλλά στην επόμενη ιστορία, με πολύ κόπο και ακόμη περισσότερη αγάπη, οι φίλοι θα φτιάξουν τον κήπο τους που είναι γεμάτος με λαχανικά. Γεμάτος μέχρι τη στιγμή που… δεν θα έχει άλλα πλέον. Μα ποιος να τα έφαγε; Στην τελευταία ιστορία, θα στήσουν έναν πάγκο με λεμονάδες. Βέβαια οι πωλήσεις δε φαίνεται να πηγαίνουν και πολύ καλά, αλλά θα βρεθεί κάποια λύση, δεν μπορεί!

 • Save

Τα δύο αυτά ζωάκια έχουν πραγματικά μπει στην καρδιά μας. Οι περιπέτειές τους είναι ξεκαρδιστικές και πάντα τα καταφέρνουν να ξεπερνούν τις διαφορές τους. Η έκταση των ιστοριών και του βιβλίου ως σύνολο είναι ιδανικές για μικρά παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν αυτόνομα και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουν όσο εμείς!

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap