Ο Τσάρλι γίνεται μαμούθ

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Μύγα, πάπια, κοτόπουλο-πιγκουίνος, λιοντάρι, σκουλήκι. Στο τελευταίο βιβλίο της σειράς, “Ο Τσάρλι γίνεται μαμούθ”, ο Τσάρλι ωριμάζει, μαθαίνει να ελέγχει τις δυνάμεις του (περίπου) και θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα γεγονός πολύ αγχωτικό για τη ζωή του: το διαζύγιο των γονιών του. Παράλληλα, χάνονται όλο και περισσότερα ζώα από την πόλη, τόσο οικόσιτα όσο και άγρια. Θα καταφέρει, μαζί με τους κολλητούς του, τη Φλώρα, τον Γουόγκαν και τον Μόζεν να λύσουν τον γρίφο; Και, τελικά, ποια θα είναι τα ζευγάρια για τον χορό του σχολείου; Μετά τα ξεκαρδιστικά Ο Τσάρλι γίνεται κοτόπουλο // Ο Τσάρλι γίνεται Τ-Ρεξ, ο συγγραφέας Σαμ Κόουπλαντ επιστρέφει για τη μεγάλη του κόντρα με τον εκδότη των Εκδόσεων Ψυχογιός. Θα τηρήσει άραγε το συμβόλαιό του αυτή τη φορά;


Ο Τσάρλι, εκ πρώτης όψεως, είναι ένα συνηθισμένο αγόρι. Μόνο που κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστικό: έχει τη δύναμη να μεταμορφώνεται σε ζώα, όποτε θέλει. Ναι, ναι, αλήθεια. Και μάλιστα, σε όποιο ζώο θέλει. Εντάξει, περίπου.

 • Save

Η αλήθεια όμως είναι ότι πράγματι, πλέον έχει αρχίσει να ελέγχει το σώμα του και τις μεταμορφώσεις του σε πολύ σημαντικό βαθμό. Όπως, για παράδειγμα, τότε που οι τέσσερις φίλοι, για να ερευνήσουν τις εξαφανίσεις ζώων, τον έστειλαν μέσα στους (πραγματικά πολύ αιμοβόρους και επικίνδυνους) πιγκουίνους. Μπορεί να μην κατάφερε να μεταμορφωθεί σε πιγκουίνο, αλλά έγινε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κοτόπουλο.

 • Save

Οι εξαφανίσεις των ζώων, ο χορός του σχολείου και το διαζύγιο των γονιών του είναι τα θέματα που κυρίως απασχολούν τον Τσάρλι σε αυτό το βιβλίο. Ο μπαμπάς του, μάλιστα, θα μετακομίσει από το σπίτι την αμέσως επόμενη ημέρα από τον χορό. Ο Τσάρλι νιώθει πια τόσο μικρός, τόσο ασήμαντος, σαν ένα σκουλήκι. Ένα πραγματικά μικροσκοπικό νηματώδες σκουλήκι. Πώς θα αντιμετωπίσει τον αιώνιο εχθρό του τον Ντίλαν, ένα σκουλήκι; Δεν θα σας πω, αλλά πάλι κάπως θα τα καταφέρει ο Τσάρλι, σας το εγγυώμαι. Αλλά τι θα γίνει με τον χορό του σχολείου;

 • Save

Το τρίτο βιβλίο της σειράς είναι εξίσου αστείο με τα άλλα, αλλά μου άρεσε που καταπιάνεται με πιο ώριμα θέματα και την επίδραση του διαζυγίου στην ψυχολογία του Τσάρλι, ενώ σε αυτή την ιστορία συσπειρώνεται πολύ πιο ουσιαστικά με τους φίλους του. Σαμ Κόουπλαντ, περιμένουμε κι άλλο βιβλίο με τους αγαπημένους μας ήρωες!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap