Οι πειρατές ξανάρχονται

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Κάθε μέρα ο μικρός Τομ ανεβαίνει στον λόφο για να ελέγξει αν έρχονται πειρατικά καράβια. Έχει αποφασίσει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να ενημερώσει όλους τους συγχωριανούς του, γι’ αυτό δεν ξεχνάει ποτέ και το μεγάλο του κουδούνι. Βλέπει κάτι στον ορίζοντα! “ΠΕΙΡΑΤΕΣ! Οι πειρατές ξανάρχονται” ντινγκ ντονγκ! Όλοι κρύβονται, αλλά συνειδητοποιούν ότι δεν ήταν πειρατικό καράβι αυτό που είδε ο Τομ. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Ακούει προσεκτικά τον μπαμπά του και μαθαίνει πώς είναι ένα αληθινό πειρατικό καράβι. Μέχρι που μια μέρα όντως ήρθαν οι πειρατές και… Δεν θα σας πω τι συνέβη, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν το περιμένετε!


Ο Τομ είναι ένα μικρό αγόρι που κάθε μέρα ελέγχει για πειρατικά καράβια. Στην πρώτη υποψία καραβιού, καλεί όλο το χωριό να κρυφτεί στα σπίτια του.

 • Save

Αλλά όχι, δεν ήταν πειρατικό καράβι. Ήταν μια βάρκα, ένα ατμόπλοιο, ένα εμπορικό πλοίο… Και στο τέλος κανείς πια δεν τον πίστευε.

 • Save

Ο Τομ όμως συνέχισε την αποστολή του. Είχε πια μάθει πώς θα ξεχωρίσει ένα πειρατικό καράβι από όλα τα υπόλοιπα και αυτό ακριβώς έκανε. Όταν όμως πράγματι εντόπισε ένα, κανείς πια δεν τον πίστεψε κι όλο το χωριό συνέχισε τις δουλειές του χωρίς να δώσει σημασία. Μέχρι που ακούστηκε ο παπαγάλος του πλοίου και δεν υπήρχε πια καμία αμφιβολία. Οι πειρατές ήταν αληθινά στο νησί!

 • Save

Όλοι έτρεξαν να κρυφτούν. Ίσα που πρόλαβαν να μπουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορεί κανείς έξω στον δρόμο. Οι πειρατές στάθηκαν αμήχανοι στην πλατεία. Μα… πού πήγαν όλοι; Εσείς τι λέτε να έγινε; Δεν θα σας πω, είναι έκπληξη!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap