Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ένα υπέροχο βιβλίο για τη συνεργασία, τη φιλία και την προσφορά με φόντο τα Τερατούγεννα. Ειλικρινά ο μικρός μας το ζητάει συνέχεια από την ημέρα που το πήραμε, έχει ξετρελαθεί. Του φαίνονται πολύ αστείες όλες οι παραφράσεις με τα τερατάκια, το διασκεδάζει πολύ, ενώ ιστορία είναι πάρα πολύ γλυκιά και τελειώνει πολύ όμορφα! Στα συν η εικονογράφηση που είναι πραγματικά πάρα πολύ όμορφη και τη συζητάμε κάθε φορά.

Έχουν μείνει μόνο δύο ημέρες μέχρι τα Τερατούγεννα και στην Τερατοχώρα όλοι κινούνται στους ρυθμούς τους. Ο Άγιος Τερατοσίλης όμως είναι πολύ ανήσυχος. Ψάχνει να βρει τα γράμματα που του έστειλαν τα τερατάκια, αλλά είναι αδύνατον… Έχουν χαθεί! Ποιος τα πήρε; Πώς θα προλάβει να σώσει τα Τερατούγεννα;

Το Νυσταγμένο Τερατάκι έχει μια πολύ καλή ιδέα, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια από τους φίλους του: το Καλόκαρδο, το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Διαφορετικό και το Ζηλιάρικο Τερατάκι. 

 • Save

Θα σκορπιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (κάθε φορά συζητάμε για τα σημεία του ορίζοντα κι έχει αρχίσει να τα μαθαίνει ο μικρός μας) και θα προσπαθήσουν να συμπληρώσουν τη λίστα του Αγίου Τερατοσίλη.

 • Save

Όμως το κάθε Τερατάκι θα βάλει τη δική του πινελιά στη λίστα και όλα είναι ξανά άνω κάτω! 

 • Save

Το Καλόκαρδο Τερατάκι θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια. Όμως πώς θα σωθούν τα Τερατούγεννα τελικά;

 • Save

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: dioptra.gr ianos.gr    public.gr


Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκεδάκη
Εικονογράφος: Ιωάννης Σκουλούδης
Εκδόσεις: Διόπτρα
Ημ. Έκδοσης: 31/10/2018
Αριθμός σελίδων: 40

Σύνοψη
Τι γίνεται όταν ο Άγιος Τερατοσίλης χάσει τα γράμματα των Τερατουγέννων; Ποιος έκλεψε τα γράμματα και πώς θα καταφέρει ο Άγιος Τερατοσίλης να παραδώσει τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια;  Άραγε το Σπάταλο, το Στρουμπουλό, το Ζηλιάρικο, το Διαφορετικό και το Καλόκαρδο Τερατάκι θα καταφέρουν να τον βοηθήσουν να σώσει τα Τερατούγεννα… ή θα τον μπλέξουν σε νέες περιπέτειες! Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία μυστηρίου με πολύ χιούμορ και ζεστασιά για τη σημασία του να προσφέρεις και να μοιράζεσαι με όποιον τρόπο μπορείς! Ένα βιβλίο που μας δείχνει πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα όταν συνεργαζόμαστε αρμονικά.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap