Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια

    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save

“Να διαβάσουμε για το σεξ!” φωνάζει τις τελευταίες ημέρες ο σχεδόν 4χρονος γιος μου, φέρνοντας το βιβλίο “Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια”. Ακολουθώντας τα πολυαγαπημένα μας “Πώς αισθάνεσαι σήμερα;” και “Τι σε απασχολεί;“, το βιβλίο “Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια” είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για μικρά παιδιά. Με απλό λόγο, εύληπτο για τα μικρά παιδιά, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να φέρνει σε δύσκολη θέση τους γονείς που αισθάνονται άβολα με τις σχετικές συζητήσεις. 


Ανοίγοντας το βιβλίο, μου άρεσε πολύ ότι αιτιολογεί την επιλογή του τίτλου “Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια “, επικοινωνώντας στα παιδιά με απλό τρόπο ότι συχνά οι μεγάλοι δεν αισθάνονται άνετα ώστε να συζητήσουν ευθέως για τα ζητήματα αυτά. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή αναφορικά με βιβλία για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, καθώς πραγματεύεται θέματα ανάπτυξης και σωματικής ασφάλειας, αλλά κι επιπλέον παρουσιάζει τη γονιμοποίηση, την εγκυμοσύνη, τη γονεϊκότητα και τις σχέσεις μετά από τυχόν διαζύγιο. Όπως και στα άλλα βιβλία της σειράς, περιλαμβάνονται και συμβουλές προς τους φροντιστές. 

  • Save

Αρχικά παρουσιάζονται συνοπτικά οι σωματικές διαφορές μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, καθώς επίσης και οι διαφορές μεταξύ παιδιών και ενηλίκων και των δύο φύλων. 

  • Save

Η εισαγωγή στη σεξουαλικότητα πραγματοποιείται μέσα από την παρουσίαση του αναπτυξιακού σταδίου της εφηβείας, παρέχοντας πληροφορίες για τις αλλαγές που συντελούνται στο σώμα των εφήβων.  

  • Save

Ως προς την σεξουαλική επαφή, αυτή περιγράφεται, αλλά δεν οπτικοποιείται, με αποτέλεσμα να μην φέρνει σε αμηχανία τους γονείς που δεν αισθάνονται άνετα με αυτό. Μου άρεσε ιδιαιτέρως ότι τονίζει την ιδιωτικότητα της ερωτικής πράξης και ότι αυτή δεν οδηγεί πάντοτε στην απόκτηση ενός μωρού. 

  • Save

Σε ένα όμορφο δισέλιδο, παρουσιάζεται με απλοποιημένο τρόπο η φυσιολογία των γεννητικών οργάνων και η διαδικασία της γονιμοποίησης, χωρίς να λησμονείται η περίπτωση της τεχνητής γονιμοποίησης. 

  • Save

Ο γιος μου εντυπωσιάστηκε πολύ με την παρουσίαση της εξέλιξης της εγκυμοσύνης. Στην επόμενη σελίδα απεικονίζεται ο φυσικός τοκετός, αλλά αναφέρεται και η καισαρική τομή. 

  • Save

Μεταξύ άλλων, καλύπτονται τα ζητήματα του πόσο δύσκολη (αλλά όμορφη) είναι η γονεϊκότητα, διαφορετικοί τύποι οικογενειών και η περίπτωση χωρισμού, οι αιτίες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε αυτόν και τι συμβαίνει αργότερα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όση αμηχανία κι αν αισθανόμαστε, οι φροντιστές είμαστε υπεύθυνοι και για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών, ώστε να μην αποκτήσουν λανθασμένες πληροφορίες για τις σχέσεις. Όσο πιο νωρίς μιλήσουμε ανοιχτά στα παιδιά τόσο πιθανότερο είναι να απευθυνθούν σε εμάς και αργότερα. 

  • Save

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: metaixmio.gr /// ianos.gr/// public.gr


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Απαντήσεις

  1. […] συνέχεια, μπορείτε πάντα να προχωρήσετε στο βιβλίο Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες. […]

  2. […] ακόμη; Η Molly Potter είναι συγγραφέας και του βιβλίου “Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια”, που ξέρω ότι το ξεχωρίζετε τόσο όσο […]

  3. […] και συμπεριληπτική εικονογράφηση της Sarah Jennings (Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια, Δεν είναι κακό να κλαις) συμπληρώνει το υπέροχο και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap