Δεν είναι κακό να κλαις

    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save

“Μην είσαι κλαψιάρα!”, “Οι άντρες δεν κλαίνε”, “Μόνο οι αδύναμοι κλαίνε, να είσαι δυνατός”. Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτές τις ατάκες μεγαλώνοντας; Πόσοι άνθρωποι έχουν διαμορφώσει την ταυτότητά τους με βάση το εάν μπορούν να κρύψουν τα συναισθήματά τους; Πόσους οργισμένους άνδρες (κυρίως) γέννησε αυτή η προσέγγιση, άνδρες που ξέρουν ότι αν δείξουν αδυναμία θα είναι “λιγότερο άνδρες”; Το εξαιρετικό βιβλίο “Δεν είναι κακό να κλαις” έρχεται για υπενθυμίσει στους μεγάλους και να μάθει στα παιδιά ότι το κλάμα είναι άλλη μια μορφή συναισθηματικής εκτόνωσης, φροντίζοντας να καταρρίψει τους μύθους αυτούς ειδικά για τα αγόρια; Τελειώνει όμως εκεί; Φυσικά και όχι! Σε συνέχεια των όσων χτίζει η Molly Potter με τα βιβλία της “Πώς αισθάνεσαι σήμερα;” και “Τι σε απασχολεί;“, δημιουργεί άλλο ένα ουσιαστικό βοήθημα για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με έμφαση στην απενοχοποίηση των δύσκολων συναισθημάτων και την παροχή πρακτικών τρόπων για τη διαχείρισή τους. Δεν σας έπεισα ακόμη; Η Molly Potter είναι συγγραφέας και του βιβλίου “Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια”, που ξέρω ότι το ξεχωρίζετε τόσο όσο εγώ.


Συχνά, τα αγόρια κρύβουν τα συναισθήματά τους, γιατί “πρέπει” να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τον έξω κόσμο. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν βοηθάει κανέναν και καθόλου. Αντιθέτως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλάμε για τα συναισθήματά μας, τους φόβους και τις ανησυχίες μας, ώστε αυτά να μην καταλήξουν να μας πιέζουν τόσο πολύ.

  • Save

Το βιβλίο αποτελεί ένα πανόραμα των συναισθημάτων. Των εύκολων και των δύσκολων. Συναισθημάτων που αφορούν τον εαυτό μας και συναισθημάτων που έχουν να κάνουν με τους άλλους. Ναι, πράγματι, η ζωή είναι ένα πάρκο συναισθημάτων.

  • Save

Πέραν της περιγραφής και της κατανόησης των συναισθημάτων, που είναι η κυρίως στόχευση του βιβλίου, παρέχονται πρακτικές συμβουλές προς τα παιδιά, για τις περιπτώσεις που βιώνουν κάποιο δύσκολο συναίσθημα, αλλά και ένας πλήρης οδηγός υποστήριξης των ενηλίκων, για την αναγνώριση και ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

  • Save

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. […] Jennings (Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια, Δεν είναι κακό να κλαις) συμπληρώνει το υπέροχο και απλό κείμενο της Jayneen Sanders […]

Copy link
Powered by Social Snap