Κορίτσια και αγόρια (Σειρά: Τόσο απλά)

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Μετά τα βιβλία “Ο θυμός” και “Οι οθόνες”, οι Εκδόσεις Μίνωας μας φέρνουν ένα ακόμη βιβλίο της γνωστής παιδιάτρου Δρ. Κατρίν Ντολτό στη σειρά “Τόσο απλά”. Το βιβλίο “Κορίτσια και αγόρια” μαθαίνει στα παιδιά με τρόπο κατάλληλο για ηλικίες άνω των 4 ετών τις διαφορές που έχουν τα δύο φύλα στο σώμα τους, αλλά και στη συμπεριφορά τους. Με απλή, καθαρή εικονογράφηση, που δεν τραβάει την προσοχή από το εξαιρετικά καλογραμμένο κείμενο, μιλάει σε γλώσσα κατανοητή και απαντά σε όλες τις απορίες που μπορεί να έχουν τα παιδιά που συνειδητοποιούν ότι διαφέρουν από τον απέναντί τους. Αλλά, διαφέρουν πράγματι τόσο πολύ; Ειλικρινά πρόκειται για ένα από τα βιβλία που δε θα πρέπει να λείπει από τις παιδικές ή σχολικές βιβλιοθήκες.


Η πιο σημαντική διαφορά είναι στη σωματική διάπλαση. Τα αγόρια έχουν πέος και όρχεις, που εκκρίνουν τα σπερματοζωάρια, ενώ τα κορίτσια αιδοίο, κόλπο και μήτρα. Δεδομένου ότι αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι πρέπει από πολύ μικρά τα παιδιά να μαθαίνουν για το σώμα τους με την κατάλληλη ορολογία, αυτό το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εισαγωγή στο θέμα.

 • Save

Συχνά, τα παιδιά γίνονται αποδέκτες πολλών έμφυλων στερεοτύπων αναφορικά με τα παιχνίδια. Είναι όμως αλήθεια αυτό; Φυσικά και όχι! Πολλά κορίτσια αγαπούν τα ενεργητικά παιχνίδια, ενώ πολλά αγόρια επιλέγουν τα παιχνίδια ρόλων με τη χρήση κούκλας.

 • Save

Τα αγόρια και τα κορίτσια παρατηρούν τους ενηλίκους γύρω τους, για να καταλάβουν πώς λειτουργεί η κοινωνία, και τους μιμούνται. Δεν είναι πάντα αρμονικές οι σχέσεις τους, ωστόσο, λόγω των διαφορών τους και αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά μπορεί να αλλάξει.

 • Save

Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πολύ για τον τρόπο που προσεγγίζει το ζήτημα της διαφορετικότητας μεταξύ των φύλων. Απλά, καθημερινά και χωρίς να δημιουργεί ενοχές για τη συμπεριφορά των παιδιών, απενοχοποιεί τη συζήτηση σχετικά με το αναπαραγωγικό σύστημα και απαντά σε πολλές απορίες, ρητές ή άρρητες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap