Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Πόσο βαθιά είστε διατεθειμένοι να φτάσετε προκειμένου να ανακαλύψετε τα μυστήρια του ωκεανού; Εμείς πάντως, μετά τα βιβλία Ταξίδι στο διάστημα και Ταξίδι στην ιστορία, βουτήξαμε για τα καλά στο βιβλίο Ταξίδι στα βάθη των ωκεανών και μάθαμε ένα σωρό πράγματα με συντρόφους την Άλι, τον Όλι και τον σκύλο τους τον Γούφερ. Όπως και τα άλλα βιβλία της σειράς, έχει υπέροχη εικονογράφηση, έντονα χρώματα, πολλές ζωγραφίες και σκληρές σελίδες που είναι κατάλληλες ακόμη και για τα πιο μικρά χεράκια.


Ξεκινώντας από την παραλία και τα πλάσματα που συναντάμε εκεί, βυθιζόμαστε όλο και πιο πολύ στην παλιρροιακή ζώνη (έι Γούφερ, πρόσεχε, μην πλησιάζεις πολύ τα καβουράκια!), βλέπουμε τους κοραλιογενείς υφάλους και προσπερνάμε τα δάση κελπιών, για να συναντήσουμε τα ναυάγια, τα οποία μετά από εκατοντάδες χρόνια στη θάλασσα σφύζουν από ζωή, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό οικοσύστημα.

 • Save

Κατεβαίνοντας ακόμη περισσότερο, περνάμε τα παγωμένα νερά, όπου γνωρίζουμε τα ζώα που ζουν στους πολικούς ωκεανούς, από τις τεράστιες φάλαινες ως τα μικροσκοπικά κριλ (το ξέρατε ότι παλιά οι ναυτικοί νόμιζαν ότι οι θαλάσσιοι λέοντες είναι γοργόνες; ), και βλέπουμε την εύφωτη ζώνη και πλάσματα ξιφόσουρες, τα αρχαία πλάσματα με τα δέκα μάτια.

 • Save

Φυσικά, δεν μπορεί να παραληφθούν τα θαλάσσια θηλαστικά, δελφίνια, φώκιες, φάλαινες, μανάτοι, πριν καταδυθούμε στη ζώνη του λυκόφωτος και στις τρομακτικές ζώνες του μεσονυχτίου και της αβύσσου, όπου συναντάει κανείς πλάσματα τόσο διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε γύρω μας.

 • Save

Επιστρέφοντας στο σπίτι, θυμόμαστε όλα τα ζώα που είδαμε στο ταξίδι μας. Εσείς μπορέσατε σε κάθε σκηνή να εντοπίσετε τα πέντε πλάσματα που υπάρχουν σε αυτή;

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap