Ανακάλυψε το Διάστημα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

«Δεν είχα δει ποτέ πώς είναι μέσα ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός! Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τώρα είδα!»

Από τη στιγμή που είδα το βιβλίο “Ανακάλυψε το Διάστημα” από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, ήξερα ότι θα έμπαινε στα all time favourites του γιου μου (εντάξει και δικά μου, μην σας πω ψέματα) και δεν έπεσα έξω! Σε αυτό περιλαμβάνονται πολλές πληροφορίες αναφορικά με το διάστημα, τους πλανήτες και την αστρονομία γενικότερα. Πρόκειται για ένα board book, με 70 παραθυράκια (και διπλά παραθυράκια), που θα ενθουσιάσει κάθε εκκολαπτόμενο αστροφυσικό! 


Ανακάλυψε το Διάστημα

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι η εκτόξευση ενός πυραύλου, η Σελήνη, ο Διαστημικός Σταθμός, τα αστέρια, οι γαλαξίες, η παρατήρηση των αστρονόμων και διάφορες απορίες για το διάστημα. 

 • Save

Στο κεφάλαιο για τα άστρα, παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο αυτά δημιουργούνται, η ζωή τους αλλά και ο θάνατός τους, με έμφαση στις εκρήξεις σούπερ νόβα. 

 • Save

Ο γιος μου εντυπωσιάστηκε ιδιαιτέρως, όπως σας ανέφερα ήδη, από τον Διαστημικό Σταθμό, καθώς περιέχονται λεπτομέρειες όπως ο τρόπος που κατασκευάστηκε στο διάστημα, οι διαστημικοί περίπατοι των αστροναυτών και η ζωή τους μέσα σε συνθήκες μικροβαρύτητας. 

 • Save

Αναφορικά με τη Σελήνη, το πιο κοντινό ουράνιο σώμα στη Γη, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρώτη αποστολή αστροναυτών και τον τρόπο με τον οποίο συνέλεξαν τα σεληνιακά πετρώματα, αλλά και στον λόγο για τον οποίο φαίνεται να αλλάζει σχήμα. 

 • Save

Τέλος, παρουσιάζεται μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην παρατήρηση των αστεριών, στους βασικούς τύπους τηλεσκοπίων που αξιοποιούνται σήμερα, αλλά και στις σημαντικότερες διαστημοσυσκευές που έχουν αποσταλεί στο διάστημα. 

 • Save

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: parisianou.gr   ianos.gr

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:


Ανακάλυψε το Διάστημα
Συγγραφέας: Rob Lloyd Jones
Εικονογράφος: Benedetta Giaufret, Enrica Rusina
Εκδότης: Παρισιάνου Α.Ε.
Αριθμός Σελίδων: 13
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 20×22
Ημ. Έκδοσης: 01/06/2018

Εκτοξευτείτε στο διάστηµα µέσα από τα 70 παραθυράκια αυτού του συναρπαστικού βιβλίου. Ανακαλύψτε πώς δηµιουργήθηκε η Σελήνη, γιατί λάµπουν τα αστέρια και πώς γνωρίζουµε τόσο πολλά σχετικά µε τους πλανήτες που βρίσκονται πολύ, πολύ µακριά. Με αυτό το βιβλίο οι μικροί αναγνώστες εκτοξεύονται στο διάστημα, επισκέπτονται τη Σελήνη, διαστημικούς σταθμούς και από εκεί θαυμάζουν το λαμπερό φως των αστεριών και τους γαλαξίες που αστραποβολούν. Κοιτάζοντας τα αστέρια από τη Γη, μαθαίνουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στο διάστημα. Στο τέλος του βιβλίου διατυπώνονται πολλές απορίες, που κρύβουν επίσης ιδιαίτερες απαντήσεις σχετικά με το Σύμπαν, τα αστέρια και τους αστροναύτες. Υπέροχα και άκρως πρωτότυπα τρισδιάστατα βιβλία για τους μικρούς μας φίλους. Σύντομα και εύληπτα κείμενα και μια εξαίσια εικονογράφηση που ζωντανεύει μέσα από… «παραθυράκια». Οι εκπληκτικές εικόνες ξεπηδούν κυριολεκτικά μέσα από τις σελίδες.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap