Το τερατάκι των Χριστουγέννων

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ο Άι Βασίλης έχει πια κουραστεί και νιώθει ότι χρειάζεται να αποσυρθεί. Μα ποιος να τον αντικαταστήσει όμως; Α! Το βρήκε! Το μικρό τερατάκι είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης. Του έστειλε γράμμα, το τερατάκι δέχτηκε και… Πώς θα το αντιμετωπίσουν τα παιδιά; Οι γονείς; Θα του δώσουν μια ευκαιρία για να τους αποδείξει ότι, παρά την εμφάνισή του, είναι καλό; Και τι ρόλο θα διαδραματίσει ένα μικρό κοριτσάκι, που δεν το φοβάται; “Το τερατάκι των Χριστουγέννων” είναι μια γλυκιά ιστορία σε έμμετρο στίχο για τη σημασία που έχει να μην κρίνουμε κάποιον μόνο από την εμφάνισή του.


Μετά από τόσα χρόνια, ο Άι Βασίλης αποφάσισε να ξεκουραστεί και να ζητήσει από κάποιον να τον αντικαταστήσει.

 • Save

Από την άλλη, το μικρό τερατάκι θέλει να κάνει κάτι σημαντικό στη ζωή του. Οπότε το γράμμα από τον Βόρειο Πόλο έρχεται πάνω στην ώρα!

 • Save

Αμέσως ετοίμασε τα πράγματά του και έφυγε. Αφού έμαθε να φροντίζει όλα όσα χρειαζόταν, ήρθε η στιγμή να τον χρίσουν “Το τέρας των Χριστουγέννων” και να αναλάβει δράση! Πάει στο εμπορικό κέντρο, περιμένει τα παιδιά με ανυπομονησία. Αλλά αυτά, μόλις το δουν, φεύγουν τρομαγμένα φωνάζοντας δυνατά!

 • Save

Μεγάλες πορείες διοργανώθηκαν σε όλο τον κόσμο, κανείς δεν άνοιξε την καμινάδα του και το τέρας μας… Το τέρας ήταν πολύ λυπημένο και ένιωθε μεγάλη αδικία.

 • Save

Καθώς παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής, το τερατάκι μας γλιστράει και πέφτει στο μέρος που κοιμόταν ένα μικρό κορίτσι μοναχό. Θα τρομάξει και αυτή από την όψη του ή θα του δώσει μια ευκαιρία να της αποδείξει ότι είναι το πιο γλυκό τέρας του κόσμου; Και τι θα γίνει τελικά με όλα τα υπόλοιπα παιδιά;

Δείτε περισσότερα σχετικά με το βιβλίο εδώ.


Το τερατάκι των Χριστουγέννων
Συγγραφέας: Andreae Giles
Εικονογράφος: Nikki Dyson 
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ημερ. έκδοσης: 22/10/2020
Διαστάσεις βιβλίου: 25.6 x 28.2 cm
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Εκδότης: Ψυχογιός


Σημείωση περί του Άι Βασίλη: Η προσωπική μου θέση είναι ότι πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι, πολύ γιορτινό που λατρεύουμε να συζητάμε με τον γιο μου και να διαβάζουμε βιβλία σχετικά. Ξέρει όμως πολύ καλά από την αρχή ότι πρόκειται για παραμύθι (τουλάχιστον στη μορφή που παρουσιάζεται στις ιστορίες μας), όπως τα ζώα που μιλούν, και ότι τα δώρα τα αγοράζουμε εμείς. Αυτό δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο τη λεγόμενη μαγεία των Χριστουγέννων και μας έχει γλιτώσει από την απογοήτευση που πολλά παιδιά βιώνουν μεγαλώνοντας.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap