Βρασίδας ο Βολίδας

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Θα το πω! Εγώ την Anna Llenas την αγαπώ. Μετά από τα πολυλατρεμένα της βιβλία “Το τερατάκι των χρωμάτων” και “Σ’ αγαπάω (σχεδόν πάντα)” ήρθε επιτέλους και ο “Βρασίδας ο Βολίδας”, ένας τυφλοπόντικας όχι και τόσο αξιολάτρευτος, γιατί, πραγματικά, δεν μπορεί ποτέ να σταθεί ήρεμος. Όλοι πια έχουν απηυδήσει: οι συμμαθητές του δεν θέλουν να παίξουν μαζί του, η δασκάλα του δεν ξέρει πώς να τον ηρεμήσει και οι γονείς του είναι εξουθενωμένοι. Μέχρι που μια μαγική… θεραπεύτρια, θα προσπαθήσει να κάνει το θαύμα της. Θα τα καταφέρει λέτε να τιθασεύσει την ενέργεια του μικρού Βρασίδα, χωρίς να του φορτώσει κι άλλες ταμπέλες; Και τελικά, θα ετοιμάσει κάτι για την εργασία στο τέλος της χρονιάς; Για να δούμε…


Όλο το δάσος είναι ήρεμο, μέχρι την ώρα που θα ξυπνήσει ο Βρασίδας. Μετά από αυτό, σαν σίφουνας δεν αφήνει κανέναν να ησυχάσει.

 • Save

Στον δρόμο για το σχολείο, στριφογυρίζει διαρκώς, στην τάξη δεν μπορεί να καθίσει στο θρανίο του και να συγκεντρωθεί, τρέχει, σπάει τα πράγματά του, συμπεριφέρεται κάπως άγαρμπα.

 • Save

Και, έτσι, όλοι τον αποφεύγουν. Κι αυτό δεν κάνει καθόλου χαρούμενο τον Βρασίδα. Ο Βρασίδας είναι τόσο πνιγμένος από τις ταμπέλες που του φορτώνουν, που δεν μπορεί να καταλάβει τον εαυτό του. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, η δασκάλα ενημερώνει τους γονείς του ότι δεν μπορεί πια να παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο.

 • Save

Έτσι, οι γονείς του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, τον στέλνουν στη Μάγια, που κάνει δημιουργική θεραπεία για “δύσκολα παιδιά”. Θα μου πείτε, τι σόι θεραπεία είναι αυτή; Απλώς κάθονται και τον αφήνει ελεύθερο με τα υλικά, να κάνει ό,τι εκείνος χρειάζεται. Συζητάνε για το πώς νιώθει, τον ακολουθεί απολύτως.

 • Save

Και, σιγά-σιγά, απαλλαγμένος από τις ταμπέλες του και με κάποιον να πιστεύει σε αυτόν, ο Βρασίδας κάθεται όλο και περισσότερο, συγκεντρώνεται, καταπιάνεται με πιο πολύπλοκα πράγματα. Και τελικά, αφού αποδεχτεί τον εαυτό του, θα σας πω ένα μυστικό: ο Βρασίδας βρίσκει και το πάθος του! Κάτι που λατρεύει και θα κάνει τους γύρω του πολύ-πολύ χαρούμενους!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap