Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Τι γίνεται όταν ένα μικρό κοριτσάκι αγαπάει τόσο πολύ το τάμπλετ του και τις άπειρες εφαρμογές που αυτό διαθέτει, ώστε το βράδυ αντί να κοιμηθεί να το παίρνει κρυφά και να συνεχίζει το παιχνίδι; Τι θα σκαρφιστεί η μαμά για να της δείξει ότι η ζωή είναι πιο διασκεδαστική χωρίς αυτό; Θα τα καταφέρει;


Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα

Η μικρή της ιστορίας μας καληνυχτίζει τη μαμά της και πάει για ύπνο. Όμως η μαμά βλέπει κάτι που δεν της αρέσει καθόλου: το φως του τάμπλετ στο δωμάτιο. Μα πότε το πήρε και δεν την κατάλαβε; 

 • Save

Ετοιμάζεται να αρχίσει το γνωστό κήρυγμα, μέχρι που αναθεωρεί κι αρχίζει να σκέφτεται τι ήταν εκείνο που την έκανε ευτυχισμένη ως παιδί και το βρίσκει πολύ γρήγορα. Ήταν οι βόλτες, τα παιχνίδια, οι παρέες και τα γέλια με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου. 

 • Save

Έτσι, αποφασίζει να βάλει ένα στοίχημα μαζί της, για να της αποδείξει ότι ο φυσικός κόσμος μπορεί να είναι εξίσου (ή και περισσότερο) απολαυστικός! Θα πάνε μία πολύ διασκεδαστική βόλτα κι, αν η μικρή περάσει καλύτερα από ό,τι με το τάμπλετ, τότε θα θέσουν όρια για τη χρήση του. 

 • Save

Το πείραμα στέφεται με επιτυχία! Η μικρή περνάει υπέροχα με όλα όσα έκαναν. Ήρθε, ωστόσο, η ώρα να θέσει κι εκείνη τους όρους της: θέλει οι γονείς της να περνάνε ποιοτικό χρόνο μαζί της όλο τον χρόνο, να μην ασχολούνται μαζί της μόνο για τα μαθήματά της. Έτσι, με ένα απλό πείραμα, γονείς και παιδί αποφάσισαν από κοινού να θέσουν όρια στη χρήση των συσκευών και να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις. 

 • Save

Το βιβλίο “Μια πυγολαμπίδα κάτω από τα σκεπάσματα” της Μαρίας-Φωτεινή Χαλαστάνη @Maria Chlst πραγματεύεται ένα πολύ ιδιαίτερο και ακανθώδες θέμα, προσφέροντας μία εναλλακτική προσέγγιση, ενώ η αφαιρετική εικονογράφηση του Βελή Μπούρδου δεν αποσπά τον αναγνώστη από την ιστορία, βοηθώντας τον να κατανοήσει ευκολότερα το κείμενο. Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, να το αναζητήσετε! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: siderisbooks.gr   public.gr


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap