Γνώρισε τους πλανήτες

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Mια φορά κι έναν καιρό… Όχι! Το “Γνώρισε τους πλανήτες” δεν είναι ένα παραμύθι, αλλά ένα σύγχρονο βιβλίο γνώσεων για το ηλιακό σύστημα με παιγνιώδη μορφή, χαριτωμένα στιχάκια και πολύ μοντέρνα αισθητική, που απευθύνεται σε μικρά παιδιά (3+ ετών). Εμείς έχουμε περάσει αρκετές ώρες τις τελευταίες ημέρες να κάνουμε παιχνίδι ρόλων με το διαστημικό μας ταξίδι! Θα έρθετε μαζί μας;

Ένα μικρό παιδί κοιτάζει τον σκοτεινό ουρανό και αναρωτιέται τι να είναι όλα αυτά τα φωτάκια που λαμπυρίζουν. Έτσι, θα πάρει το διαστημόπλοιο και θα ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι!

 • Save

Πρώτη στάση, ασφαλώς, ο Ήλιος, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος που μας μιλάει σχετικά με τη σύστασή του και μας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη φωτοσύνθεση. Τι εννοείτε ότι δεν βλέπετε να τα γράφει ρητά όσα σας αναφέρω; Μα αυτό είναι το πιο υπέροχο! Μιλάει με απλό τρόπο για πολύπλοκες έννοιες, που μπορούμε να αναπτύξουμε όσο θέλουμε και μπορεί να ακούσει το παιδί μας.

 • Save

Στη συνέχεια, προχωράει σε κάθε πλανήτη ξεχωριστά (και στη Σελήνη) και μαθαίνει πληροφορίες γι’ αυτούς, όπως την ταχύτατη περιφορά του Ερμή, την αφόρητη ζέστη στην Αφροδίτη, το κόκκινο έδαφος στον Άρη, τα δαχτυλίδια του Κρόνου και το κρύο στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα.

 • Save

Ξέρετε πια, υποθέτω, ότι έχουμε αρκετά βιβλία για το διάστημα και σας το λέω με βεβαιότητα ότι αυτό ξεχωρίζει για την υπέροχη αισθητική του, τις όμορφες ομοιοκαταληξίες και τις ώρες διασκέδασης που μας έχει χαρίσει!


Γνώρισε τους πλανήτες
Συγγραφέας: Caryl Hart
Εικονογράφηση: Bethan Woollvin 
ISBN: 9786180322842
Ημερ/νία έκδοσης: 27/08/2020
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 32
Διαστάσεις βιβλίου: 23,7×30 cm
Εκδότης: Μεταίχμιο

Πάμε λοιπόν να κάνουμε ταξίδι μακρινό,
πλανήτες να γνωρίσουμε ψηλά στον ουρανό.
Δε φτάνει αυτοκίνητο εκεί, ούτε και τρένο,
γι’ αυτό διαστημόπλοιο σου ’χω εξοπλισμένο.
Ένα βιβλίο που με την όμορφη εικονογράφησή του και τα ευχάριστα στιχάκια του γνωρίζει στα παιδιά τους βασικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap