Συλλέκτης λέξεων

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Οι συλλέκτες μαζεύουν πράγματα. Ό,τι αρέσει στον καθένα. Φροντίζουν τις συλλογές τους, τις αγαπούν και τις προσέχουν. Το ίδιο κι ο Τζερόμ. Ένα μικρό αγόρι που μάζευε… λέξεις! Θα μου πείτε τώρα “Πώς μαζεύει κανείς λέξεις;”. Απλούστατο! Τις σημειώνει σε χαρτιά, σε τετράδια, σε ντοσιέ, τις οργανώνει, τους αλλάζει κατηγορίες. Ο Τζερόμ αγαπούσε πράγματι τις λέξεις κι έτσι αποφάσισε να τις μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο!


Οι συλλέκτες είναι άνθρωποι που συγκεντρώνουν ομάδες πραγμάτων. Μπορείς να συλλέξεις οτιδήποτε, όμως ο Τζερόμ μάζευε λέξεις.

 • Save

Μάζευε λέξεις μεγάλες, μικρές, λέξεις που άκουγε, που έβλεπε γραμμένες, λέξεις μουσικές, αστείες ή άλλες πιο απλές.

 • Save

Καθώς τα τετράδιά του αυξάνονταν, έπρεπε να αρχίσει να τις οργανώνει. Και είχε πράγματι ένα εξαιρετικό σύστημα οργάνωσης, ώσπου μια μέρα, καθώς τις μετέφερε… γλίστρησε! Αλήθεια σας λέω, γλίστρησε και οι λέξεις του σκορπίστηκαν παντού. Τι συμφορά! Ή μήπως όχι;

 • Save

Για πρώτη φορά ο Τζερόμ είδε λέξεις με χρώματα δίπλα στις ιταλικές, τις αγαπημένες δίπλα στις μυστηριώδεις. Και τότε ένα νέο πάθος γεννήθηκε στον Τζερόμ. Έκανε κάθε είδους μη αναμενόμενο συνδυασμό και διαπίστωσε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις λέξεις του όπως ήθελε. Για να γράψει ποιήματα ή τραγούδια. Αλλά αυτό δεν του αρκούσε. Έτσι μια μέρα, αποφάσισε να μοιραστεί τη συλλογή του με τον κόσμο.

 • Save

Όχι, δεν θα σας πω τι έκανε ο μικρός Τζερόμ με τη συλλογή του, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν έβρισκε λέξεις για να περιγράψει κάτι.

Ο “Συλλέκτης λέξεων” είναι ένα υπέροχα τρυφερό βιβλίο, με τη γνωστή απλή και αγαπημένη εικονογράφηση του Peter Reynolds, που μπήκε κατευθείαν στην καρδιά μας, σε εκείνο το ειδικό μέρος που έχουμε και το “Η τελεία” του και μου θύμισε τότε που ήμουν μικρούλα και είχα κι εγώ ένα τετράδιο όπου σημείωνα τις λέξεις που μου έκαναν εντύπωση.Μια ιστορία για τη δύναμη των λέξεων και την αξία του να μην πτοείσαι από τις αναποδιές και να μπορείς να σκέφτεσαι με τρόπο που δεν είναι αναμενόμενος. Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψω να αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά που έκανε για άλλη μία φορά η Μάρω Ταυρή στη μετάφραση, καταφέρνοντας να μας εντάξει πλήρως στον κόσμο του Τζερόμ.


Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο:
Εκπαιδευτικό υλικό
Κολάζ λέξεων
Το κολάζ της φιλίας
Καρτέλες λέξεων

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap