Δεν είμαι γκρινιάρης!

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Αν ψάχνατε για ένα βιβλίο που να μιλάει για το πόσο μπορεί να ενοχλούν οι ταμπέλες έναν άνθρωπο, τότε το “Δεν είμαι γκρινιάρης” του Steve Smallman, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με έναν χιουμοριστικό τρόπο, βλέπουμε το ποντικάκι, το οποίο όλοι χαρακτηρίζουν ως “γκρινιάρικο”, να βοηθάει τον μικρό ασβό που έχασε τη μαμά του. Το βιβλίο πλαισιώνεται θαυμάσια από τη ζεστή εικονογράφηση της Caroline Pedler, που είναι γεμάτη χρώματα και παρουσιάζει τα ζωάκια με τον πιο γλυκό τρόπο. 


Δεν είμαι γκρινιάρης

Μια μέρα, ο ποντικούλης πήγε να βγει από το σπίτι του και τι να δει; Κάτι εμπόδιζε την είσοδο! Κοιτάζει από το παράθυρο και διαπιστώνει ότι ήταν ένας μικρός ασβός που έκλαιγε, επειδή είχε χάσει τη μαμά του. 

 • Save

Αποφάσισε να βοηθήσει τον ασβό, όμως σύντομα χάθηκαν κι έτσι χρειάστηκαν τη βοήθεια κι άλλων ζώων. Ο σκίουρος, βλέποντας τον ασβό και τον… γκρινιάρη(!) ποντικό, είχε μια ιδέα για το πού μπορούσαν να απευθυνθούν. 

 • Save

Η κουκουβάγια τα ίδια με τον σκίουρο! Πάλι τον χαρακτηρίζει γκρινιάρη! Αλλά τουλάχιστον γνωρίζει προς τα πού να κινηθούν… Μέχρι τη στιγμή που πιάνει βροχή και πρέπει να βρουν κάποιο κατάλυμα… 

 • Save

Και μόλις σταματά η βροχή και όλοι βιάζονται γιατί νυχτώνει, εμφανίζεται ένας λύκος! Ένας λύκος που αποκαλεί τον ποντικό και γκρινιάρη και… “επιδόρπιο” (ατελείωτα γέλια κάθε φορά σε αυτό το σημείο από τον γιο μου). Θα καταφέρουν οι φίλοι να γλιτώσουν και να βρουν τη μαμά; Και τελικά, ήταν πράγματι γκρινιάρικο το μικρό ποντικάκι;

 • Save

Ειλικρινά έχουμε περάσει πολλές ώρες αναπαριστώντας το βιβλίο αυτό (η αναπαράσταση βιβλίων είναι η αγαπημένη ασχολία του 3,5 ετών γιου μου) κι έχουμε γελάσει πάρα πολύ με το πονηρό βλέμμα που μου ρίχνει κάθε φορά που κάποιος αποκαλεί τον ποντικούλη “γκρινιάρη” και με τον τρόπο που αντιδρά. Παράλληλα, εκτός από τη διασκέδαση, έχει αποτελέσει αφορμή και για ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αναφορικά με το πόσο μπορεί να πληγώσουν κάποιες λέξεις τους ανθρώπους γύρω μας, για το πόσο ανακριβείς μπορεί να είναι μερικές φορές, για τις βαθύτερες αιτίες μιας συμπεριφοράς που ενδεχομένως δεν μας αρέσει, αλλά και για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε εάν χαθούμε… Να το διαβάσετε οπωσδήποτε! 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: pyramida.com.gr ianos.grpublic.gr


Δεν είμαι γκρινιάρης
Συγγραφέας/εις: Steve Smallman
Εικονογράφος: Caroline Pedler
Ημερομηνία έκδοσης: 8/1/2019
Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 32
Διαστάσεις βιβλίου: 26×30 cm

Σύνοψη
Το μικρό ποντικάκι που γκρινιάζει όλη μέρα, πρέπει να βοηθήσει έναν ασβό που έχασε τη μαμά του. Άραγε θα μπορέσει να ξεπεράσει τη γκρίνια του και να μάθει την αξία της φιλίας; Μια συναρπαστική ιστορία που αναδεικνύει την έννοια της αλληλοστήριξης και της φιλίας.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap