Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Μέσα στο δάσος, στο κουνελόσπιτο, η μαμά του Πίτερ ανακάλυψε ότι τα καθαρά της σεντόνια ήταν πια παντού γεμάτα λασπωμένες πατημασιές! Μα ποιος το έκανε αυτό το πράγμα; Όποιος κι αν ήταν, ο Πίτερ, το δημιουργικό κουνέλι, βρήκε τη λύση, με μια από τις ολόδικές του εφευρέσεις! Χμμμ, πώς θα τα πάει; Θα καταφέρει να δώσει στη μαμά του μια κατάλευκη μοσχομυριστή μπουγάδα; Το βιβλίο “Πίτερ Ράμπιτ: Μια τρελή τρελή εφεύρεση”, βασισμένο στον γλυκύτατο κλασικό ήρωα της Beatrix Potter, είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο γεμάτο εφευρετικότητα και δημιουργικότητα, ενώ τα υπέροχα στιχάκια της στη μετάφραση της Μάρως Ταυρή θα κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδιστούν όπως ξεκαρδιστήκαμε κι εμείς!


Μια μέρα, καθώς ο Πίτερ εργαζόταν ξανά πάνω σε μια από τις εφευρέσεις του, η μαμά του φώναξε απελπισμένη, γιατί η αστραφτερή μπουγάδα της είχε γεμίσει λασπωμένες πατημασιές. Ο Πίτερ σκέφτηκε ότι ίσως ήταν ο ίδιος ο ένοχος, αλλά, δεν πειράζει, έχει την τέλεια λύση!

 • Save

Ήξερε καλά ότι η κυρία Τίγκι-Γουίνκλ, η σκαντζοχοιρίνα, που ήταν εξπέρ στο πλύσιμο, δεν θα αρνιόταν να τους βοηθήσει. Επιστρατεύει, λοιπόν, τον φίλο του τον σκίουρο, και μαζί στήνουν το σκοινί για να μεταφέρουν γρήγορα τα ρούχα. Κι ο Πίτερ τα κατάφερε! Έφτασε στο σπίτι της κυρίας Τίγκι-Γουίνκλ, που δέχτηκε αμέσως να τον βοηθήσει!

 • Save

Στην επιστροφή όμως, ο κούνελος και ο σκίουρος ζύγιζαν υπερβολικά πολύ, μαζί και με όλα αυτά τα ρούχα. Το σκοινί έσπασε και, τελικά, αφού κουτρουβάλησαν πολύ, βρέθηκαν στην αυλή του Πίτερ, με μια μπουγάδα… ας την πούμε όχι και τόσο άσπρη…

 • Save

Η μαμά, μόλις δει τα σεντόνια, θα έχει μια αντίδραση που κανείς δεν θα την περιμένει! Γιατί είναι ενθουσιασμένη άραγε; Τι της άρεσε; Ένα είναι σίγουρο πάντως. Ο Πίτερ δεν θα σταματήσει ποτέ να κάνει νέες εφευρέσεις για να “διευκολύνει” τη ζωή τους!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap