Η κλέφτρα που αγαπούσε τις πέρλες

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Στο κατάστημα Peacock Κοσμήματα και Πέρλες, ο ιδιοκτήτης έχει τόση δουλειά, που θα πρέπει να προσλάβει κάποιο ζώο (με πόδια ή φτερούγες, δεν έχει σημασία), για να τον βοηθάει. Όταν διάβασε την αγγελία μια άχρωμη, γκριζωπή κοτούλα, που λατρεύει τις πέρλες, το Παγόνι την προσλαμβάνει και αποδεικνύεται εξαιρετική στη δουλειά της. Όμως… τέλος καλό, όλα καλά; Όχι, φυσικά. Όλα περιπλέκονται όταν η Κοτούλα, αντί να μείνει απλώς στις πέρλες που έκλεβε τα βράδια όταν σκούπιζε το πάτωμα, γίνεται τόσο άπληστη κλέβει την κορώνα του Πρίγκηπα! Πώς λέτε ότι θα αντιδράσει το Παγόνι και τι θα γίνει με την Κορώνα και τη γιορτή στο βασίλειο; Ντυμένο με τις εικόνες του αγαπημένου Άξελ Σέφλερ, το βιβλίο “Η κλέφτρα που αγαπούσε τις πέρλες” είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, παλιάς κοπής. Από αυτά που θα μπορούσαν να είναι ο μύθος σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε η Φραγκόκοτα. Ή μήπως όντως είναι;


Όταν άλλοι δύο λαγοί μπαίνουν στο κατάστημα, ζητώντας καρφίτσες καρότα, το Παγόνι παίρνει την απόφαση να αναζητήσει βοηθό. Πρώτη, και τελευταία, υποψήφια, μια μικρή γκρίζα Κοτούλα. Δεν του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά τελικά την προσλαμβάνει.

 • Save

Η Κοτούλα τελικά είναι εξαιρετική στη δουλειά της και σύντομα το Παγόνι την εμπιστεύεται και την αφήνει μόνη στο κατάστημα, για να κλείσει. Όμως η Κοτούλα γίνεται άπληστη. Και δεν επιστρέφει πια στα βάζα τις πέρλες που πέφτουν στο πάτωμα. Τις παίρνει, τις φοράει και λικνίζεται με αυτές.

 • Save

Μια μέρα, έρχεται ο Πρίγκιπας με την απαίτηση να του επιδιορθώσουν την κορόνα, που στραπατσαρίστηκε στο ταξίδι. Μετά από πολλή πολλή δουλειά, καθώς όλα τα ζώα ήρθαν για να ζητήσουν κοσμήματα για τον γάμο του Πρίγκιπα, το Παγόνι φεύγει για να ξεκουραστεί. Τότε πια, η απληστία της Κοτούλας υπερνικά. Τα μαζεύει όλα και αποφασίζει να τα κλέψει. Μέχρι που σκέφτεται να πετάξει και μια πέτρα στο τζάμι!

 • Save

Και το Παγόνι; Πώς θα αντιδράσει; Τι θα γίνει με τα κλοπιμαία; Ο Πρίγκιπας τι θα κάνει; Τίποτα δεν θα γίνει, γιατί η Κοτούλα καταλαβαίνει το λάθος της και στρώνεται στη δουλειά. Έτσι, όλα είναι έτοιμα. Μετά όμως πρέπει να ομολογήσει στο Παγόνι τι συνέβη. Θα τη συγχωρήσει άραγε; Θα την κρατήσει στη δουλειά; Και τι ρόλο θα παίξει το φεγγάρι στη μεταμόρφωσή της σε Φραγκόκοτα;

 • Save

Ένα πανέμορφο παραμύθι για την απληστία, τα λάθη και τη συγχώρεση, που αγαπήσαμε πολύ. Στο τέλος του βιβλίου, περιλαμβάνονται οδηγίες για διάφορες κατασκευές με πέρλες. Εμείς ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε την καρφίτσα-καρότο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap