Οι λύκοι ήρθαν για δείπνο

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

To αγαπημένο μας αρνάκι με τον φίλο του τον… Γλύκο, έρχονται ξανά για να μας προσκαλέσουν σε ένα νέο και λαχταριστό δείπνο! Στο βιβλίο “Οι λύκοι ήρθαν για δείπνο”, τα ζώα του δάσους είναι πολύ ανήσυχα. Βλέπουν διαρκώς ένα αρνάκι να τριγυρίζει με έναν λύκο. Σίγουρα χρειάζεται τη βοήθειά τους για να ξεφύγει! Ή μήπως όχι; Και οι λύκοι; Γιατί έρχονται και ξαναέρχονται για δείπνο; Μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται; Βάλτε τις πιτζάμες σας και ετοιμαστείτε για μια βόλτα (ή έναν υπνάκο) στο δάσος!

Μετά την ιστορία που είδαμε στο “Δείπνο… για δύο” (διαβάστε την εδώ), ο Λύκος και το Αρνάκι είναι πια οι καλύτεροι φίλοι και ζουν στο ίδιο σπίτι. Τα ζώα του δάσους όμως δεν το έχουν καταλάβει. Θεωρούν ως δεδομένο ότι ο λύκος θέλει να φάει το αρνάκι και ποτέ δεν τους πλησιάζουν.

 • Save

Τότε ο Λύκος έχει μια ιδέα! Να προσκαλέσουν τα λαγουδάκια στο σπίτι για παιχνίδι. Κι ενώ έκαναν όλες τις προετοιμασίες, εκείνα τρομοκρατήθηκαν όταν τον είδαν. Δεν ήθελαν καν να παίξουν μαζί του κρυφτό στο δάσος! Ο Γλύκος ήταν πράγματι πολύ λυπημένος.

 • Save

Οι φίλοι του όμως, οι άλλοι λύκοι, φαίνεται ότι συμπάθησαν πολύ το Αρνάκι, ένα βράδυ που τους επισκέφθηκαν. Έφαγαν σούπα λαχανικών και αποκοιμήθηκαν παρέα καθώς ο Γλύκος τους έλεγε μια ιστορία. Κι έτσι επέστρεψαν, για να επαναλάβουν την υπέροχη βραδιά που είχαν περάσει πριν λίγες ημέρες.

 • Save

Τι θα κάνουν όμως τα ζωάκια τώρα που βλέπουν το Αρνάκι σε ένα σπίτι όχι με έναν μόνο, αλλά με ΤΕΣΣΕΡΙΣ τρομακτικούς λύκους; Νομίζετε ότι θα παραμείνουν άπρακτα! Μα φυσικά και όχι! Και τότε το Αρνάκι θα κληθεί να επιλέξει. Ή μήπως όχι;

Μια υπέροχη και αστεία ιστορία που καταρρίπτει τα στερεότυπα και μας υπενθυμίζει ότι δεν είναι όλοι αυτό που φαίνονται με την πρώτη ματιά!


Οι λύκοι ήρθαν για ύπνο
Συγγραφέας: Steve Smallman
Εικονογράφος: Joëlle Dreidemy
Σελίδες:32
Απόδοση-Επιμέλεια: Νίνα Ζαφειρίου
Ημερομηνία Έκδοσης:7/7/2020
Εκδόσεις: Τζιαμπίρης-Πυραμίδα

ΕΝΑ μικρό αρνάκι. ΤΕΣΣΕΡΙΣ πεινασμένοι λύκοι. Και μερικά ΑΤΡΟΜΗΤΑ ζώα του δάσους. Και όμως…μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σπάει τα δεδομένα και αμφισβητεί τα στερεότυπα.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap