Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε οι άνθρωποι ούτε τα ζώα. Όμως το εργαστήριο που φτιάχνει τα ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, εάν κάποιο από αυτά δεν είναι όπως πρέπει, το κατατάσσει στις “αποτυχημένες δοκιμές” και το κλείνει σε μια γυάλα. Έτσι, ο Μπάρναμπους (μισός ποντίκι και μισός ελέφαντας), που δεν είναι χνουδωτός και δεν έχει μεγάλα μάτια, καταλήγει μαζί με τη Φωτεινή Φιόνα, τον Γουάλι το Χταπόδι, τον Ματάκια και τους υπόλοιπους σε ένα ράφι, να ακούνε ιστορίες για τον έξω κόσμο από τον Πιπ την κατσαρίδα. Λίγο πριν τους στείλουν για ανακύκλωση οι Πράσινες Λαστιχένιες Στολές, ο Μπάρναμπους καταφέρνει να σπάσει τη γυάλα του και να απελευθερώσει τους φίλους του. Θα καταφέρουν άραγε με τη συνεργασία να δραπετεύσουν και να κοιτάξουν τα αστέρια; Το “Μπάρναμπους: Η μεγάλη απόδραση” είναι άλλη μία αριστουργηματική ιστορία για την πίστη στον (ατελή) εαυτό μας από τους Αδελφούς Φαν, με την καταπληκτική εικονογράφηση που χαρακτηρίζει τα βιβλία τους. Ειλικρινά το λατρέψαμε.


Κάτω από το κατάστημα ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, πολύ βαθιά στο έδαφος, εκεί που δεν το βλέπει κανείς, βρίσκεται το εργαστήριο που τα κατασκευάζει.

 • Save

Δεκάδες κατοικίδια φτιάχνονται εκεί, αλλά δεν είναι πάντα… τέλεια. Όπως ο Μπάρναμπους και οι φίλοι του. Όλοι τους βρίσκονται στον τομέα με τις “Αποτυχημένες δοκιμές” και η μόνη τους επαφή με τον έξω κόσμο είναι όταν οι Πράσινες Λαστιχένιες Στολές έρχονται να τα ταΐσουν ή όταν ο Πιπ, η κατσαρίδα, έρχεται να τους μιλήσει.

 • Save

Όλα όσα άκουγε φάνταζαν τόσο μαγικά στον Μπάρναμπους! Τον έκαναν να ονειρεύεται, να μη ζει μόνο μέσα στη γυάλα του, αλλά να βρίσκεται κάτω από τον νυχτερινό ουρανό. Ίσως και να τα καταφέρει κάποτε να δει τα αστέρια. “Αδύνατον!” λέει ο Πιπ. “Τίποτα δεν είναι αδύνατον” απαντά ο Μπάρναμπους. Πάντα με μια μικρή αμφιβολία φωλιασμένη στην καρδιά του. Άλλωστε, ποιος είναι αυτός που ονειρεύεται και δεν είχε ποτέ καμία αμφιβολία;

 • Save

Όταν οι Πράσινες Λαστιχένιες Στολές τους έβαλαν την σφραγίδα “ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ”, για να τους ανακυκλώσουν και να τους κάνουν ΤΕΛΕΙΟΥΣ, φόβος κατέκλυσε τον Μπάρναμπους. Και μετά, τι θα γινόταν; Πώς θα ήταν; Μα του άρεσε ο εαυτός του. Κι ας μην είχε τόσο μεγάλα μάτια. Κι αγαπούσε το τυρί και τα φυστίκια. Ναι, ο κύβος ερρίφθη. Έπρεπε να αποδράσουν.

 • Save

Ο Μπάρναμπους, που δεν είναι τόσο τέλειος, κατόρθωσε να σπάσει τη γυάλα του και να απελευθερώσει και τους φίλους του. Όλοι μαζί ξεκίνησαν την κάθοδο και προσπάθησαν να βρουν την έξοδο με τις Πράσινες Λαστιχένιες Στολές να τους κυνηγούν.

 • Save

Και μετά; Δεν θα σας πω, αλλά νομίζω ότι μπορείτε να το μαντέψετε. Φαίνεται πως τελικά, αν προσπαθείς πολύ κι αν συνεργαστείς με τους άλλους, τίποτα δεν είναι αδύνατον…

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap