Δείπνο… για δύο

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ένα βράδυ, ο λύκος ετοιμάζεται να φάει τη σούπα λαχανικών του. Ακριβώς τη στιγμή που σκέφτεται ότι θα ήθελε να είχε λίγο αρνάκι για να την κάνει πιο νόστιμη… ένα αρνάκι χτυπάει την πόρτα! 


Ο λύκος σήμερα είναι πολύ γκρινιάρης. Πάλι θα φάει σούπα λαχανικών; Αχ, να είχε λίγο αρνάκι… Και τότε… “τοκ! τοκ!” ένα αρνάκι ζητάει να μπει μέσα! Τέλεια! Θα φάει κρεατόσουπα σήμερα ο λύκος μας. 

 • Save

Το αρνάκι όμως “μπρρρρ” είναι παγωμένο από το κρύο. Πώς θα το φάει ο λύκος; Ας το βάλει στο τζάκι να ζεσταθεί. Και μετά; “Ταμ ταμ ταμ” το στομάχι του. Ας το ταΐσει λοιπόν. Ωχ! Τώρα πώς θα σταματήσει το “χικ, χικ”; 

 • Save

Τελικά το αρνάκι αποκοιμιέται στην αγκαλιά του. Τι όμορφα που είναι… Αλλά και πόσο νόστιμα μυρίζει. Τη στιγμή που πάει να το κάνει μια χαψιά, “ματς μουτς”! Ε, αυτό πάει πολύ. Αφού δεν μπορεί να συγκρατηθεί, το διώχνει μακριά, για να μην κάνει κάτι που θα το μετανιώσει. Θα καταφέρει να προστατευθεί στο χιονισμένο και σκοτεινό δάσος το μικρό αρνάκι; Τι θα κάνει ο “Γ…λύκος” τελικά; 

 • Save

Το “Δείπνο… για δύο” του Steve Smallman είναι ένα ξεκαρδιστικό και πολύ πολύ γλυκό βιβλίο, για δύο πλάσματα που, αν και φύσει διαφορετικά, τελικά μπορούν να σπάσουν τα στερεότυπα και να συμβιώσουν αρμονικά. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης-Πυραμίδα.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: pyramida.com.gr   ///  ianos.gr


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

 1. […] που είδαμε στο “Δείπνο… για δύο” (διαβάστε την εδώ), ο Λύκος και το Αρνάκι είναι πια οι καλύτεροι φίλοι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap