Το Χρυσό Βελανίδι

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Λοιπόν, τα πράγματα είναι σοβαρά! Ο Σκίουρος προετοιμάζεται για το φετινό Κυνήγι του Χρυσού Βελανιδιού εδώ και μήνες. Ήταν βέβαιος ότι θα κερδίσει, όπως συνέβη τα τελευταία 8 χρόνια. Και ξαφνικά, τελευταία στιγμή, οι κανόνες αλλάζουν. Τώρα θα πρέπει να διαγωνιστούν σε… ομάδες! Αλλά, ο Κάστορας, ο Λαγός, η Χελώνα και το Πουλάκι δεν ήταν και οι πιο κατάλληλοι συμπαίκτες. Θα καταφέρει ο Σκίουρος να τους εκπαιδεύσει μέσα σε μια μόλις ημέρα; Ή μήπως θα χρειαστεί, για πρώτη φορά, να λειτουργήσει ομαδικά; Αν σας άρεσαν το “Ένα βουνό καρότα” και το “Αφήστε με να κοιμηθώ“, είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε κι εσείς “Το χρυσό βελανίδι” και τις νέες περιπέτειες στο δάσος!


Ο Σκίουρος προετοιμάζεται εδώ και μήνες, με εντατικό πρόγραμμα καθημερινής άσκησης, για το Κυνήγι του Χρυσού Βελανιδιού. Όταν ξαφνικά διαπιστώνει ότι είναι υποχρεωτικό πλέον να διαγωνιστεί σε μια ομάδα. Αλλά ο Σκίουρος ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ!

 • Save

Τι να κάνει όμως. Αυτοί ήταν οι κανόνες και δεν μπορούσε να αρνηθεί στους φίλους του να συμμετάσχουν μαζί του. Ίσως να μπορούσε να τους εκπαιδεύσει. Προσπάθησε, αλλά μάταια…

 • Save

Κι έτσι, την επόμενη ημέρα, ξεκίνησε το κυνήγι. Ο Σκίουρος δεν μπορούσε να θυμηθεί ότι έχει κι άλλους στην ομάδα του. Αλλά αναγκάζεται, γιατί έχασαν τη Χελώνα και πρέπει να είναι μαζί τους. Κι αφού την έφερε στα κλαδιά, βζιιιν, έτρεξε πάλι μπροστά. Όμως οι φίλοι του μπερδεύτηκαν κι όφειλε να επιστρέψει για να τους ξεμπερδέψει! Και μετά ξαναμπερδεύτηκαν, κόλλησαν, τους ξεμπέρδεψε, τους ξεκόλλησε κι έτρεξε μακριά τους!

 • Save

Ώσπου το είδε! Το πολυπόθητο Χρυσό Βελανίδι ήταν εκεί και ήταν μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά! Και το βρήκε, πραγματικά το βρήκε πρώτος! Προσπάθησε να του μετακινήσει, να το κυλήσει, να το μεταφέρει και πράγματι τα κατάφερε μετά από πολύ κόπο. Δεν είχε πια τους φίλους του όμως. Ήταν μόνος του.

 • Save

Το χρυσό βελανίδι θα έπρεπε πράγματι να περιμένει. Γιατί προείχε να βρει τους αγαπημένους του φίλους. Γιατί κανένα βελανίδι, καμία νίκη και κανένα βραβείο δεν μπορεί να υποκαταστήσει τους φίλους! Κι ας μην βγήκαν πρώτοι εκείνη τη χρονιά.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap