Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

«Πότε θα κυκλοφορήσουν τα υπόλοιπα βιβλία;»

Το βιβλίο  “Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!” από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι το νέο βιβλίο των Λήδα Βαρβαρούση και Agnes Verboven και το πρώτο της σειράς “Λούνα”. Με το που το είδε ο σχεδόν 3,5 ετών γιος μου απαίτησε να το διαβάσουμε και μάλιστα δύο φορές συνεχόμενα (κι άλλες δύο λίγο αργότερα), το οποίο είναι μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι πλέον διαβάζουμε πολλά βιβλία από μία φορά την ίδια ημέρα. 

 • Save

Η μικρή Λούνα μετακόμισε πρόσφατα σε νέα γειτονιά. Παρότι της αρέσει πολύ το σπίτι της, νιώθει λυπημένη, γιατί δεν έχει φίλους για να παίξει μαζί τους. 

 • Save

Καθώς κάνει κούνια και σκέφτεται πόσο θα ήθελε να έχει φίλους, ακούει φωνές από το διπλανό σπίτι. Σηκώνεται πάνω από τον φράκτη και τι να δει; Μία παρέα παιδιών να παίζουν ποδόσφαιρο. Με αναπτερωμένες τις ελπίδες της, η Λούνα τα χαιρετάει, αλλά εκείνα δεν δείχνουν να την προσέχουν, ενισχύοντας τη θλίψη που ένιωθε. 

 • Save

Ένα απρόσμενο περιστατικό όμως θα συμβεί ύστερα από λίγη ώρα. Η μπάλα προσγειώνεται στον κήπο της! Τι σχέδιο θα σκαρφιστεί η Λούνα; Θα καταφέρουν να βρουν την μπάλα τους; Και, τελικά, η ηρωίδα μας θα αποκτήσει τους φίλους που τόσο πολύ επιθυμούσε; 

Το βιβλίο απευθύνεται σε νήπια 2+ ετών και πραγματικά είναι  έχει ό,τι απαιτείται από τις ηλικίες αυτές. Το κείμενο είναι ακριβώς όσο χρειάζεται για να αφηγηθεί την πλοκή και το λεξιλόγιο κατάλληλο για την ηλικία. Η ιστορία παρέχει την αφορμή για συζητήσεις αναφορικά με τα συναισθήματα, την έννοια της φιλίας και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και στον περιορισμό της εγωκεντρικής κατανόησης του κόσμου. Παράλληλα, η Λήδα Βαρβαρούση εικονογραφεί με τον χαρακτηριστικό της τρόπο το βιβλίο, επιλέγοντας έντονα χρώματα και λιτές γραμμές, που είναι ενδιαφέρουσες για τα μικρά παιδιά, χωρίς να τα υπερφορτώνουν με επιπλέον πληροφορίες, ενώ κατορθώνει να αποτυπώσει με εξαιρετικά εύληπτο τρόπο τα συναισθήματα των ηρώων (δεν είναι τυχαίο που ο γιος μου χαρακτήρισε τα υπόλοιπα ζώα ως “πολύ έκπληκτα” στην αντίστοιχη σελίδα). 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε απόepbooks.gr , ianos.gr , public.gr 


Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!
Συγγραφείς: Λήδα Βαρβαρούση, Agnes Verboven
Εκδότης: Παπαδόπουλος
Επιμέλεια: Μάνος Μπονάνος
Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Σελίδες: 36
Ημ. Έκδοσης: 23/10/2018

Σύνοψη
Η Λούνα είναι πολύ χαρούμενη στο νέο της σπίτι. Αλλά σήμερα νιώθει λίγο λυπημένη. Δεν έχει κάνει ακόμα φίλους. Ξαφνικά ακούει φωνές και γέλια στον διπλανό κήπο. Τι συμβαίνει εκεί; Παίζουν μπάλα!


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap