Η-Ρεξ. Τελικά υπάρχουν κοριτσόσαυροι;

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Εσείς τι νομίζετε; Μπορούν τα κορίτσια να παίζουν με δεινόσαυρους; Σύμφωνα με τον Εντ, όχι. Μόνο τα αγόρια ξέρουν για τους δεινόσαυρους. Όμως η Μέιζι, η αδερφή του, θα του αποδείξει ότι όχι μόνο μπορούν τα κορίτσι ασχολούνται, αλλά και να φτιάχνουν νέα είδη δεινοσαύρων! Το βιβλίο “Η-Ρεξ. Τελικά υπάρχουν κοριτσόσαυροι;” είναι το πιο πολύχρωμο βιβλίο που έχουμε διαβάσει τους τελευταίους μήνες και μιλάει για το θέμα των έμφυλων στερεοτύπων, ενώ μπορεί να είναι μιας πρώτης τάξης αφορμή για να συζητήσουμε και για τον τρόπο που είναι καλό να απευθυνόμαστε στους άλλους, ακόμη κι αν δεν συμφωνούμε μαζί τους. Εμείς πάντως γελάσαμε πολύ με το παιχνιδάκι που σκαρφιστήκαμε χάρις στο βιβλίο.
-Το ροζ είναι μόνο για κορίτσια!
-Τι παράλογο!!! Φυσικά και μπορούν να φοράνε και τα αγόρια ροζ!
-Τα τουβλάκια είναι μόνο για αγόρια!
-Τι παράλογο!!! Και τα κορίτσια μπορούν να παίζουν με τουβλάκια!


Αφού ο Εντ δεν αφήνει την Μέιζι να παίξει με τους “αγορίστικους” δεινόσαυρούς του, εκείνη αποφασίζει να ζωγραφίσει τη δική της, ολόδική της δεινοσαυρίνα. Ο Εντ δεν χάνει ευκαιρία να την κοροϊδέψει για την επιλογή της. Πφφφ, είναι κορίτσι, τι ξέρει ένα κορίτσι για τους δεινόσαυρους;

 • Save

Αλλά ακόμη κι αν υπήρχε ένας τέτοιος πολύχρωμος δεινόσαυρος, αποκλείεται να ήταν φοβερός τρομερός. Σίγουρα θα ασχολιόταν μόνο με κοριτσίστικα πράγματα, θα πλέκει, θα πίνει τσάι και θα ασχολείται με τα κραγιόν της. (Αλήθεια, μιλάει ευγενικά τώρα ο Εντ; )

 • Save

Εκεί πια η Μέιζι δεν αντέχει! Πρέπει να δώσει στον Εντ να καταλάβει ότι τα κορίτσια ΔΕΝ είναι έτσι! Μπορούν να είναι άγριες, δυνατές, ανεξάρτητες, ακριβώς όπως κάθε αγόρι.

 • Save

Ο Εντ φυσικά δεν την πιστεύει και αποκλείει την πιθανότητα να υπήρξαν κάποτε. Αλλά, να, που η φαντασία μπερδεύεται με την πραγματικότητα και οι κοριτσόσαυροι της Μέιζι ζωντανεύουν με όλη τη μεγαλοπρέπειά τους. Αμάν!

 • Save

Η Η-Ρεξ είναι ένας δεινόσαυρος σαν όλους τους άλλους. Τρέχει, κυνηγάει, φωνάζει. Αλλά ο Εντ, πώς θα αντιδράσει βλέποντάς τη ζωντανή μπροστά του; Και… θα δεχτεί λέτε να είναι η Μέιζι ο Μαυρογένης πειρατής στο επόμενο παιχνίδι του;
-Μα οι πειρατές είναι μόνο για αγόρια!
-Τι παράλογο!!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap