Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό (συν εκτυπώσιμο με τους μήνες με τον λύκο Ζαχαρία)

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ο Ζαχαρίας βρίσκει έναν χάρτη θησαυρού και αμέσως οργανώνεται ολόκληρη η παρέα του για να τον αναζητήσουν. Όμως φυσικά δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο, με αποτέλεσμα ο γλυκός λύκος να βρεθεί μόνος του στον βυθό του ωκεανού.


Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό

Καθώς ο Ζαχαρίας ψαρεύει, στο καλάμι του πιάνεται ένα μπουκάλι που έχει μέσα τον χάρτη θησαυρού του πειρατή Μαυρολύκου. 

 • Save

Αμέσως θα συγκεντρώσει όλους τους φίλους του (με την κατάλληλη αμφίεση φυσικά!), για να τους ανακοινώσει το εύρημά του κι όλοι προσφέρονται να τον βοηθήσουν. 

 • Save

Ξεκινώντας όμως την περιπέτειά του, όλα πάνε στραβά: του επιτίθενται πειρατές και καταστρέφεται η βάρκα του από έναν τυφώνα! Ευτυχώς βρίσκεται κοντά του ένα δελφίνι και τον σώζει, ενώ αμέσως μετά τον παρουσιάζει στον Ποσειδώνα!

 • Save

Όμως δεν είναι όλα ειδυλλιακά, όπως τα περίμενε ο Ζαχαρίας, καθώς ο θεός της θάλασσας του δείχνει τη ζοφερή πραγματικότητα, με τη ρύπανση και τη μόλυνση να έχει προχωρήσει σε πολύ σοβαρό επίπεδο στον βυθό της θάλασσας. Έτσι, λοιπόν, ο Ζαχαρίας αναλαμβάνει μία νέα αποστολή, ύψιστης σημασίας: να ενημερώσει όλους τους Στεριανούς για το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκεται η θάλασσα εξ αιτίας τους. Όπως φαίνεται, οι εικόνες της Éléonore Thuillier βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με το κείμενο, ενισχύοντας τα νοήματά του. 

 • Save

Πρόκειται για ένα πραγματικά τρυφερό βιβλίο, με το χιούμορ που διακατέχει πάντοτε τις ιστορίες της Orianne Lallemand, που μεταφέρει μηνύματα οικολογίας χωρίς διδακτικό τόνο, και υπενθυμίζει σε μεγάλους και παιδιά ότι οι πραγματικοί θησαυροί δεν βρίσκονται μέσα στα σεντούκια, αλλά έξω από το παράθυρό μας… 


Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:   epbooks.gr   ianos.gr     public.gr

_______________________________

Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει (συν εκτυπώσιμο υλικό)

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε το βιβλίο “Ο λύκος Ζαχαρίας βαριέται να περπατάει”, όπου ο Ζαχαρίας, μετά από μία μέρα με πολύ περπάτημα, αποφασίζει ότι θα σταματήσει πλέον να περπατάει. Προσπαθεί λοιπόν να κυκλοφορεί με κάποιο όχημα ή με εναλλακτικούς τρόπους, αλλά… όλο και κάτι συμβαίνει και κάθε μήνα χρειάζεται άλλο. 

Με αφορμή αυτό, λοιπόν, σχεδίασα τον κύκλο του χρόνου, ώστε να βοηθήσω τον μικρό μας να μάθει τους μήνες. Το έχω φτιάξει από όταν ήταν περίπου 3,5 ετών και μετά από 3 μήνες γνωρίζει όλους τους μήνες με τη σειρά και ανά εποχή, χωρίς να έχουμε καθίσει να τους μάθουμε. 

 • Save

Η αρχική μου ιδέα ήταν να βάλω βέλκρο και να κινείται ο Ζαχαρίας από μήνα σε μήνα, αλλά ο νεαρός κύριος ήθελε να τον στερεώσουμε με διπλόκαρφο και να κρατάει βέλος. Οπότε στο αρχείο σας έχω βάλει ξεχωριστά αυτά τα δύο για να επιλέξετε εσείς τι προτιμάτε. 

Μπορείτε να βρείτε το Εκτυπώσιμο αρχείο (για μέγεθος Α3) ΕΔΩ.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:   epbooks.gr   ianos.gr     public.gr


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap