Ο άτλαντας των ηφαιστείων

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

“Ο άτλαντας των ηφαιστείων” είναι το νέο βιβλίο της σειράς που περιλαμβάνει τα βιβλία “Ο άτλαντας του Διαστήματος // Ο άτλαντας της Σελήνης” και είναι πραγματικά καταπληκτικό όπως και αυτά, καθώς περιλαμβάνει τα πάντα! Θέλετε να μάθετε για την ανατομία της Γης, έχει! Για τη μυθολογία και την ιστορία των ηφαιστείων; Θα βρείτε! Για τη γεωγραφική τους κατανομή, την επίδρασή τους στη ζωή του ανθρώπου, την επιστημονική έρευνα του πεδίου, τα ηφαίστεια στο διάστημα; Όλα θα τα βρείτε στο ίδιο βιβλίο, με αναδιπλούμενες σκληρές σελίδες με ένθετα βιβλιαράκια. Εμείς το λατρέψαμε και αυτό! Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


Στο βιβλίο ξεκινάμε μαθαίνοντας ορισμένα βασικά στοιχεία, όπως από τι αποτελείται η λάβα και τα σύννεφα αερίων, τύπους ηφαιστείων, τον Ήφαιστο, αλλά και ανενεργά ηφαίστεια στη Γη. Γνωρίζουμε τα μέρη της Γης, τα ηφαιστειογενή πετρώματα, τα κοραλλιογενή νησιά και τα υποθαλάσσια ηφαίστεια.

 • Save

Συνδέοντάς τα με τη γεωγραφία, βλέπουμε τις τεκτονικές πλάκες, τον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται τα ηφαίστεια στα όριά τους, αλλά κάποια ιδιαίτερα ηφαίστεια που υπάρχουν. Ως προς την ανθρωπογεωγραφία (λατρεύω τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις, σας το έχω πει ποτέ;), συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα, τα ιαματικά λουτρά, τα ορυχεία κοιτασμάτων πετρωμάτων, την επίδρασή τους στη γονιμότητα του εδάφους ή στις… πτήσεις των αεροπλάνων.

 • Save

Μαθαίνουμε για την Ιστορία τους και για σημαντικές εκρήξεις που έχουν σημειωθεί, αλλά και την πλήρη ανατομία ενός ηφαιστείου (εσείς ξέρατε τι είναι η λασπορροή και οι πλευρικοί κώνοι;). Επιπλέον, γνωρίζουμε τις βασικές ειδικότητες επιστημόνων που ασχολούνται με τη σχετική έρευνα, καθώς και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένας ηφαιστειολόγος!

 • Save

Τέλος, μαθαίνουμε για τα ηφαίστεια στο διάστημα, τις ιδιαιτερότητες που επιβάλλουν οι συνθήκες σε κάθε πλανήτη και για διαστημικές αποστολές που μας έχουν δώσει σημαντικά στοιχεία αναφορικά με τα διαστημικά ηφαίστεια.

 • Save

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.


Ο άτλαντας των ηφαιστείων
Συγγραφέας: Pavel Gabzdyl
Εικονογράφος: Tomáš Tůma
Μετάφραση: Έρρικα Πάλη
Ημερ. έκδοσης: 22/10/2020
Διαστάσεις βιβλίου: 23.7 x 26.8 cm
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Εκδότης: Ψυχογιός


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

 1. […] πάρουμε για παράδειγμα το εξαιρετικό βιβλίο “Ο άτλαντας των ηφαιστείων“, που με τις σκληρές του σελίδες και τα παραθυράκια […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap