Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

«Να αφοσιώνεσαι σε αυτό που σε γεμίζει, σε εμπνέει και σε ενδιαφέρει. Όσο περισσότερα μαθαίνεις, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται.» Πέδρο Ντούκε

Τα τελευταία χρόνια με μεγάλη μου χαρά παρατήρησα μία έκρηξη της λογοτεχνίας που λειτουργεί για την ενδυνάμωση των γυναικών και την προβολή εξεχουσών γυναικείων προσωπικοτήτων (όπως οι Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες). Ως μητέρα αγοριού, όμως, μου έλειπε ένα αντίστοιχο βιβλίο με σημαντικούς άνδρες, γι’ αυτό ερωτεύτηκα το βιβλίο “Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 


Σε μία εξαιρετική έκδοση παρουσιάζονται 50 μίνι βιογραφίες ανδρών που επηρέασαν τον κόσμο όπου ζούμε, τα όνειρα και τα επιτεύγματά τους, με σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά (όχι, εγώ δεν διαχωρίζω τα αγόρια από τα κορίτσια, θεωρώ ότι οι σημαντικοί άνθρωποι πρέπει να είναι σημεία αναφοράς για όλους) να ακολουθούν τα όνειρά τους και να αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους τους, ακόμη κι αν όλος ο κόσμος είναι εναντίον τους. Οι επιλεγμένες προσωπικότητες προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα χώρων, όπως η επιστήμη, η τέχνη, ο αθλητισμός, η πολιτική. 

 • Save

Η μορφή του βιβλίου είναι αρκετά απλή. Σε κάθε δισέλλιδο παρουσιάζεται ένα άτομο, η ημερομηνία γέννησης και θανάτου του, αλλά και μία συνοπτική πρόταση για το πώς επηρέασε τον κόσμο. Η έκταση της κάθε ιστορίας το καθιστά ιδανικό ανάγνωσμα για το τέλος της ημέρας. 

 • Save

Στη συνέχεια, μαθαίνουμε για τη ζωή τους όταν ήταν παιδιά, τα προβλήματά τους και την πορεία τους, μέχρι να γίνουν οι σημαντικοί άνθρωποι για τους οποίους θα μιλάει κάποτε ολόκληρη η ανθρωπότητα. 

 • Save

Εντάξει, έχετε καταλάβει πια υποθέτω το πόσο ευσυγκίνητη είμαι, αλλά πραγματικά ο αγώνας πολλών εξ αυτών των ανθρώπων με έκανε να δακρύσω. 

 • Save

Θα πρέπει, φυσικά, να τονίσω ότι οι βιογραφίες που συμπεριλαμβάνονται δεν είναι εξαντλητικές, αλλά αποτελούν μάλλον μία πρόσκληση για περαιτέρω συζήτηση και αναζήτηση στοιχείων για τη ζωή τους. Ωστόσο, αυτός ο απλός τρόπος γνωριμίας με τους χαρακτήρες μου φάνηκε ιδανικός, διότι είναι αφενός  κατανοητός για μικρά παιδιά, κι αφετέρου προσελκύει την προσοχή των έμπειρων αναγνωστών.

 • Save

Τέλος, περιλαμβάνονται ορισμένες σελίδες, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να προσθέσουν τη βιογραφία και τα όνειρά τους και τον αγώνα τους να τα προσεγγίσουν, αλλά κι ένα σύντομο κουίζ όπου τα παιδιά καλούνται να βρουν σε ποια προσωπικότητα ανήκει το εκάστοτε απόφθεγμα. 

 • Save

Αυτό το βιβλίο το αγαπώ, γιατί αποτελεί μία υπενθύμιση ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βρει κανείς το πάθος που θα οδηγεί τη ζωή του και να το κυνηγήσει για να το κατακτήσει. Καθένας από αυτούς τους ανθρώπους μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας, μικρούς και μεγάλους. 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:  psichogios.gr    ianos.gr


Ιστορίες για αγόρια που ονειρεύονται να αλλάξουν τον κόσμο
Συγγραφέας: Γκ. Λ. Μάρβελ
Κείμενα: Μαρσέλο Ε. Ματσάντι
Εικονογράφος: Σάρα Σ. Λαμπράντα
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Επιμέλεια: Αναστασία Σακελλαρίου
Εκδότης: Ψυχογιός
Σελίδες: 152
Διαστάσεις: 18×25
Ημ. Έκδοσης: 21/02/2019
Τίτλος πρωτότυπου: Cuentos para niños que sueñan con cambiar el mundo

Ακολουθώντας τα χνάρια του πετυχημένου βιβλίου “Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες”, ήρθε και το αντίστοιχο βιβλίο για αγόρια, με 50 ιστορίες διάσημων αντρών που ονειρεύτηκαν να αλλάξουν τον κόσμο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ιστορίες και τριών διάσημων Ελλήνων: του Σπύρου Λούη, του Ιωάννη Καποδίστρια και του Γιώργου Παπανικολάου…


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap