Σώσε τον πλανήτη

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ένα πάρτι (και η σπατάλη σε είδη μιας χρήσης που αυτό συνεπάγεται) θα αποτελέσει την αφορμή για μία συναρπαστική βουτιά σε ένα από τα πιο πλήρη και καλογραμμένα βιβλία βιβλία γνώσεων σχετικά με το περιβάλλον.

 • Save

Τα παιδιά αποφάσισαν να ενημερωθούν σχετικά με τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος και πού καταλήγει αυτό όταν κατεβάσουμε τα σκουπίδια στον κάδο και συνειδητοποίησαν τον ενεργό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας μας για την προστασία του πλανήτη. Μελέτησαν σχετικά με τα αέρια του θερμοκηπίου και την κλιματική αλλαγή, μίλησαν με τη δασκάλα τους και προχώρησαν όλοι μαζί σε κάποιες αλλαγές στην τάξη, που θα έχουν θετικό αντίκτυπο για το περιβάλλον.

 • Save

Από τις αναζητήσεις τους κατανόησαν ότι η ανακύκλωση είναι μια απλή κίνηση, που μπορεί να βοηθήσει πολύ το περιβάλλον, καθώς οι διαθέσιμοι φυσικοί πόροι δεν είναι ανανεώσιμοι! Προσωπικά λάτρεψα και την απεικόνιση της διαδικασίας της ανακύκλωσης μέσα στο εργοστάσιο. Αρκεί όμως η ανακύκλωση; Ασφαλώς και όχι. Πρωτίστως πρέπει να επαναχρησιμοποιήσουμε ό,τι μπορεί να αξιοποιηθεί εκ νέου.

 • Save

Σε συνεργασία με τη δασκάλα των εικαστικών, τα παιδιά φτιάχνουν ένα σετ bowling από άδεια μπουκάλια και δίνουν ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα πανεύκολης επαναχρησιμοποίησης των σχετικών πόρων. Παράλληλα, αναδιαμορφώνουν την αυλή του σχολείου, ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

 • Save

Νομίζετε όμως ότι βιβλίο εξαντλείται στην αξία τις ανακύκλωσης; Όχι φυσικά! Μαθαίνουμε σχετικά με το πώς θα περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων, τη δυσκολία πρόσβασης σε καθαρό πόσιμο νερό για πολλούς ανθρώπους, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα μεταφορικά μέσα.

 • Save

Αυτό που μου άρεσε ιδιαιτέρως ήταν ότι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κάθε σχετική βασική έννοια, όπως ο κύκλος reduce-reuse-recycle, μέσα από πρακτικά παραδείγματα της καθημερινής ζωής, τα οποία συνδυάζονται με αρμονικό τρόπο με τις αντίστοιχες πληροφορίες. Η εικονογράφηση είναι χαρούμενη, με αποτέλεσμα το βιβλίο να είναι ελκυστικό τόσο για μικρότερα όσο και για μεγαλύτερα παιδιά. Στο τέλος συμπεριλαμβάνεται γλωσσάρι και λίστα με χρήσιμες ιστοσελίδες περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr   //   metaixmio.gr


Σώσε τον πλανήτη!
Συγγραφέας: Liz Gogerly
Εικονογράφος: Miguel Sanchez
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Ημερ/νία έκδοσης: 14/05/2020
Εκδότης: Μεταίχμιο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 48
Διαστάσεις βιβλίου: 21×26,5 cm

Σύνοψη
Μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, μια παρέα παιδιά κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, από απομεινάρια φαγητού μέχρι χαρτί περιτυλίγματος, σκασμένα μπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίμματα; Μιλώντας με τους δασκάλους τους και με ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά μαθαίνουν για τον «πράσινο τρόπο ζωής». Ανακαλύπτουν ότι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη. Ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας! Τα κουτάκια με τον τίτλο ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ! προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τροφή για σκέψη και τα κουτάκια με τον τίτλο ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! δίνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης μας.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap