Αφήστε με να κοιμηθώ!

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Είχε πια φτάσει ο χειμώνας και η χελώνα έπρεπε να κοιμηθεί. Όμως, οι φίλοι της, ο Ρόμπιν ο Κοκκινολαίμης, ο Λαγός, ο Σκίουρος και ο Κάστορας δεν θα την άφηναν να ξεκουραστεί. Μα τι θα γίνει επιτέλους; Αφού στις χελώνες ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ! Μήπως τελικά η Χελώνα μάθει για τον εαυτό της κάτι που δεν το περίμενε ποτέ; Το βιβλίο “Αφήστε με να κοιμηθώ!” είναι άλλη μια ξεκαρδιστική ιστορία με υπέροχη εικονογράφηση από την Katy Hudson.


Όλα ήταν χιονισμένα και η Χελώνα, αφού συγκέντρωσε ό,τι θα χρειαζόταν, βολεύτηκε σε ένα δέντρο για τη χειμερία νάρκη της. Ώσπου ξαφνικά… κελαηδίσματα ακούστηκαν από το διπλανό δέντρο! Ο Ρόμπιν έκανε μαθήματα τραγουδιού στους άλλους κοκκινολαίμηδες!

 • Save

Η Χελώνα πήγε αλλού, λοιπόν, ξάπλωσε και ξαφνικά… “ΝΤΟΥΚ ΝΤΟΥΚ ΝΤΟΥΚ”! Ήταν ο Λαγός, που έφτιαχνε γλυπτά από πάγο! Μα καλά δεν ξέρουν ότι στις χελώνες δεν αρέσει ο χειμώνας; Σιγά-σιγά, πήγε σε ένα άλλο μέρος. Πάνω που έκλεινε τα μάτια της… “ΠΛΑΦ ΠΛΑΦ ΠΛΑΦ”. Ο Λαγός και ο Σκίουρος έπαιζαν χιονοπόλεμο! Έτσι η Χελώνα αποφάσισε να πάει κάπου πολύ ψηλά. Σε ένα δέντρο, που όμως… “ΝΤΑΚ ΝΤΟΥΚ ΝΤΑΚ ΝΤΟΥΚ” είχε επιλέξει ο Κάστορας για να κόψει! ΜΠΟΥΜ!

 • Save

Κουρασμένη και πολύ ταλαιπωρημένη, ανέβηκε τον χιονισμένο λόφο και βρήκε ένα καλό μέρος για να αποκοιμηθεί. Όμως μετά από μερικά λεπτά, το κρεβάτι της άρχισε να τσουλάει! Ουουουουουουουου!

 • Save

Εσείς τι λέτε; Μήπως τελικά ο χειμώνας δεν είναι και τόσο άσχημος; Μήπως μπορείς να διασκεδάσεις παίζοντας χειμωνιάτικα παιχνίδια και κάνοντας πατινάζ στην παγωμένη λίμνη; Μήπως έχει περισσότερη σημασία με ποιον μοιράζεσαι μια εμπειρία, παρά η ίδια η εμπειρία από μόνη της; Εάν είχατε αγαπήσει το “Ένα βουνό καρότα“, σας εγγυώμαι ότι και η νέα ιστορία της Katy Hudson θα σας χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές ανάγνωσης και συζητήσεων!


Αφήστε με να κοιμηθώ!
Συγγραφέας: Katy Hudson
Εικονογράφος: Katy Hudson
Μετάφραση: Νίνα Ζαφειρίου
Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα
ISBN: 9789605933685
Αριθμός Σελίδων: 38
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 25χ26
Έτος Έκδοσης: 2020

Στις Χελώνες δεν αρέσει ο Χειμώνας! Γιατί; Γιατί έτσι. Τι συμβαίνει όμως όταν η Χελώνα δεν μπορεί να βρει ένα ήσυχο μέρος για να κοιμηθεί; Μήπως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τον χειμώνα με μάτια ορθάνοιχτα;

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

 1. […] Αν σας άρεσαν το “Ένα βουνό καρότα” και το “Αφήστε με να κοιμηθώ“, είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε κι εσείς “Το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap