Η μουσική συμφωνία των ζώων

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ο Dan Brown είναι παγκοσμίως γνωστός για τα αστυνομικά βιβλία που έχει γράψει και έχουν διαβάσει εκατομμύρια άνθρωποι. Τώρα όμως μας ξανασυστήνεται ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αλλά και ως μουσικός! Στο βιβλίο “Η μουσική συμφωνία των ζώων” μαθαίνουμε όχι μόνο για τα ζώα και κάποιες από τις συνήθειές τους μέσα από διασκεδαστικά στιχάκια, αλλά, επιπλέον, σπουδαία μαθήματα ζωής, χρήσιμα σε μικρούς και μεγάλους. Η εικονογράφηση είναι πραγματικά μαγευτική, με πολλά αναδιπλούμενα σαλόνια, ενώ υπάρχει και QR Code με εφαρμογή για να ακούμε τα μουσικά κομμάτια για κάθε ζώο (που έχει συνθέσει ο ίδιος ο Dan Brown!). Ή, μάλλον, λάθος. Όχι για να ακούσουμε, για να σταθούμε και να αφουγκραστούμε με προσοχή. Εσείς έχετε βρει τα κρυμμένα μηνύματα και τον κωδικό;


Οδηγός στο ταξίδι μας είναι ο Μαέστρος Ποντικός, που θα μας γνωρίσει ζώα από διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα στον πλανήτη μας.

 • Save

Σε κάθε δισέλιδο μαθαίνουμε για ένα ή δύο ζώα, τις συνήθειές τους ή τη ζωή τους, μέσα από ομοιοκατάληκτα στιχάκια. Κάθε ζώο όμως μας διδάσκει σπουδαία μαθήματα ζωής, όπως να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, να μην ξεχνάμε να φορτίζουμε τις μπαταρίες μας, να αφουγκραζόμαστε τη φύση ή να επιδεικνύουμε υπομονή και επιμονή όταν προσπαθούμε να μάθουμε κάτι.

 • Save

Τα ζώα αποτελούν την ορχήστρα του Μαέστρου Ποντικού και, καθένα εξ αυτών, έχει τη δική του μουσική, που την έχει συνθέσει ο ίδιος ο Dan Brown. Μέσα στο μουσικό κομμάτι, αν προσέξουμε καλά, θα ακούσουμε και το ίδιο το ζώο.

 • Save

Εκτός από το κείμενο και τη μουσική, στο βιβλίο υπάρχουν και δύο γρίφοι. Ο πρώτος είναι τα κρυμμένα γράμματα σε κάθε σελίδα που, αν τα αναγραμματίσουμε, μας δίνουν το όργανο που παίζει το εκάστοτε ζώο στην ορχήστρα. Το δεύτερο είναι ένα κωδικοποιημένο μήνυμα στην τελευταία σελίδα του βιβλίου.

 • Save

Αυτό το βιβλίο είναι τόσο διασκεδαστικό σε πολλά επίπεδα – στα στιχάκια, στην εικονογράφηση, στα αποστάγματα σοφίας, στους γρίφους και την υπέροχη μουσική που μπορεί να παίζει παράλληλα. Αλήθεια, εντοπίσατε την κρυμμένη μελισσούλα σε κάθε σελίδα;

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap