Τα δώρα της καρδιάς

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Λοιπόν, ξέρετε κάτι; Όλο για τον Άγιο Βασίλη συζητάμε τα Χριστούγεννα και καμία σημασία δε δίνουμε στα ξωτικά που κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά της προετοιμασίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, κι εκείνα αποφάσισαν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας σε ΟΛΑ τα παιδιά, να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους και να αρχίσουν τις καλικαντζαροξωτικοπαιχνιδοσκανταλιές. Τι λέτε να κάνουν τα παιδιά και πώς θα αντιδράσει ο Άγιος Βασίλης μόλις καταλάβει τι σκάρωσαν τα αγαπημένα του ξωτικά;


Άλλη μια κουραστική Πρωτοχρονιά έφτασε στο τέλος της και ο Άγιος Βασίλης κοιμάται αποκαμωμένος. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι τα ξωτικά ετοιμάζουν εξέγερση, διότι πλέον έχουν θυμώσει πολύ που τα παιδιά δεν αναγνωρίζουν τους κόπους τους. Γράφουν λοιπόν ένα γράμμα και ανακοινώνουν ότι σταματούν πλέον να ετοιμάζουν τα δώρα!

 • Save

Κι έπειτα… Το έριξαν στον χορό, το τραγούδι και τις σκανδαλιές! Όταν έφτασε χειμώνας ξανά, ο Άγιος Βασίλης ανησύχησε ότι δεν θα προλάβαιναν να έχουν έτοιμα εγκαίρως τα δώρα των παιδιών. Τα ξωτικά δεν του είχαν αποκαλύψει ότι σκέφτονταν να παραιτηθούν! Κι έτσι αποφάσισαν να στρωθούν στη δουλειά περιμένοντας την αντίδραση των παιδιών που όλο και αργούσε.

 • Save

Μαζί με τα γράμματα των παιδιών, άρχισαν να καταφτάνουν πακέτα με δώρα για τους μικρούς βοηθούς, τα οποία έκρυβαν από τον Άγιο, για να μην τα μαλώσει. Μόλις, λοιπόν, έφυγε για να μοιράσει τα δώρα, έτρεξαν να τα ανοίξουν, αλλά τι να δουν! Παλιά, σπασμένα και τσαλαπατημένα παιχνίδια βρίσκονταν στα πακέτα. Αυτό ήταν! Τέρμα πια, δεν άντεχαν τόση αγνωμοσύνη! Πάνω στην ώρα, επέστρεψε ο Άγιος Βασίλης που είχε ξεχάσει τον χάρτη του. Όταν κατάλαβε τι είχαν κάνει τα αγαπημένα του ξωτικά, τους είπε με αγάπη και τρυφερότητα ότι δεν κάνουμε δώρα για να μας πουν ευχαριστώ. Κι επίσης… αυτά δεν ήταν χαλασμένα παιχνίδια! Ήταν τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Τα παιχνίδια που δεν θα αποχωρίζονταν για κανέναν!

 • Save

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, πάντως το νόημα του βιβλίου, σύμφωνα με τον σκιουράκο μας είναι: “Όσο και να αργεί ένα ‘συγγνώμη’ ή ένα ‘ευχαριστώ’, πάντα τα δώρα που φτιάχνουμε ή δίνουμε δε λέγονται σκέτα ‘δώρα’, αλλά ‘δώρα της καρδιάς'”.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συντομευμένη αφήγηση του βιβλίου από τον εκδοτικό οίκο στο παρακάτω βίντεο.


Σημείωση περί του Άι Βασίλη: Η προσωπική μου θέση είναι ότι πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι, πολύ γιορτινό που λατρεύουμε να συζητάμε με τον γιο μου και να διαβάζουμε βιβλία σχετικά. Ξέρει όμως πολύ καλά από την αρχή ότι πρόκειται για παραμύθι (τουλάχιστον στη μορφή που παρουσιάζεται στις ιστορίες μας), όπως τα ζώα που μιλούν, και ότι τα δώρα τα αγοράζουμε εμείς. Αυτό δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο τη λεγόμενη μαγεία των Χριστουγέννων και μας έχει γλιτώσει από την απογοήτευση που πολλά παιδιά βιώνουν μεγαλώνοντας.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap