Ένα μαγικό αστέρι

    • Save
    • Save
    • Save

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο μικρός κοκκινολαίμης θα συναντήσει κάποιον που δεν περίμενε ποτέ: το Άι Βασίλη. Μόνο που αυτός φαίνεται ότι χάθηκε λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Το μικρό πουλάκι θα οδηγήσει τον Άγιο μέσα από το δάσος μέχρι το σπίτι όπου ζει ο φίλος του, το αρκουδάκι που έχει ετοιμάσει τα πάντα για την έλευσή του. Κι εκεί ο Άγιος Βασίλης θα συνειδητοποιήσει ότι ξέχασε να φέρει δώρο για το αρκουδάκι! Λέτε να βρουν κάτι στο δάσος; Το βιβλίο “Ένα μαγικό αστέρι” είναι μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ιστορία από τη σειρά Forever Friends, που έχω λατρέψει για την ονειρική της εικονογράφηση.


Ο κοκκινολαίμης κάθεται στο κλαδί ενός δέντρου, μια χιονισμένη παραμονή Πρωτοχρονιάς, μέχρι που, ξαφνικά, ακούει σύρσιμο στο πυκνό χιόνι.

  • Save

Είναι ο Άγιος Βασίλης, που χάθηκε μέσα στο κατάλευκο τοπίο. Ο κοκκινολαίμης όμως θα τον συνοδεύσει μέχρι να βγει από το δάσος και να φτάσει στο επόμενο σπίτι.

  • Save

Μόνο που το σπίτι είναι αυτό που ζουν οι αρκούδες και ο Άγιος Βασίλης ξέχασε το δώρο για το μικρό αρκουδάκι! Το αρκουδάκι τον περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία, δεν είναι δυνατόν να το απογοητεύσει τόσο πολύ… Έτσι, ξεκινούν μια περιπλάνηση στο δάσος, μέχρι να βρουν το πιο κατάλληλο δώρο: το Άστρο των Χριστουγέννων! Το αφήνει κάτω από το δέντρο και τρέχοντας φεύγει για να προλάβει να μοιράσει όλα τα δώρα! Το αρκουδάκι δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο χαρούμενο με το δώρο του κι αμέσως κάνει μια ευχή. Δεν θα σας πω ποια ευχή, αλλά, εσείς τι λέτε; Θα είναι η επόμενη χρονιά η καλύτερη της ζωής μας έως τώρα;

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.


Σημείωση περί του Άι Βασίλη: Η προσωπική μου θέση είναι ότι πρόκειται για ένα υπέροχο παραμύθι, πολύ γιορτινό που λατρεύουμε να συζητάμε με τον γιο μου και να διαβάζουμε βιβλία σχετικά. Ξέρει όμως πολύ καλά από την αρχή ότι πρόκειται για παραμύθι (τουλάχιστον στη μορφή που παρουσιάζεται στις ιστορίες μας), όπως τα ζώα που μιλούν, και ότι τα δώρα τα αγοράζουμε εμείς. Αυτό δεν έχει μειώσει στο ελάχιστο τη λεγόμενη μαγεία των Χριστουγέννων και μας έχει γλιτώσει από την απογοήτευση που πολλά παιδιά βιώνουν μεγαλώνοντας.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap