Κάθε μήνας ξεχωρίζει, να ‘χει κάτι να θυμίζει

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ένα βιβλίο, που ακόμη διαβάζουμε συχνά, παρότι το έχουμε δύο ολόκληρα χρόνια στη βιβλιοθήκη μας, είναι το “Κάθε μήνας ξεχωρίζει, να ‘χει κάτι να θυμίζει” από τις Εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα. Γραμμένο με έξυπνη και αστεία ομοιοκαταληξία από τη Ράνια Τζιαμπίρη και εικονογραφημένο με πολύ ελκυστικό τρόπο από τον Νίκο Γιαννόπουλο (προσωπικά λατρεύω ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο οι εικόνες του μου θυμίζουν παιδικές ζωγραφιές), βοηθάει τα μικρά παιδιά να μάθουν τους μήνες του χρόνου και να τους συνδέσουν με γεγονότα που συμβαίνουν σε καθέναν εξ αυτών.

 • Save

Αυτό που αγαπώ πολύ στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι για κάθε μήνα μαθαίνουμε κάτι που σχετίζεται με τα έθιμα ή τις συνήθειες των ανθρώπων. Τον Μάρτιο μιλάει για το μαρτάκι, τον Απρίλιο για την Πρωταπριλιά, τον Ιούνιο για το κλείσιμο των σχολείων και τον Σεπτέμβριο για το άνοιγμά τους ξανά.

 • Save

Βασισμένο στις εναλλαγές των εποχών, οι μικροί αναγνώστες βλέπουν πώς μεταβάλλεται το τοπίο από μήνα σε μήνα. Ο έμμετρος στίχος ενισχύει την απομνημόνευση μετά από μερικές αναγνώσεις και πραγματικά μαθαίνει στα παιδιά να διακρίνουν τον ένα μήνα από τον άλλο.

 • Save

Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματικά κάνει τη μάθηση διασκέδαση και κερδίζει επάξια τη θέση του σε κάθε βιβλιοθήκη, παιδική ή σχολική. Επίσης είναι ένα από τα βιβλία που έχουμε κάνει δώρο τις περισσότερες φορές στους μικρούς μας φίλους!

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr     pyramida.com.gr


Κάθε μήνας ξεχωρίζει, να ‘χει κάτι να θυμίζει
Συγγραφέας: Ράνια Τζιαμπίρη
Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος
Ημερ/νία έκδοσης: 08/03/2018
Εκδότης: Τζιαμπίρης – Πυραμίδα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 36
Διαστάσεις βιβλίου: 24×26 cm

Σύνοψη
Κάθε μήνας έχει να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό! Το μικρό σκιουράκι μαθαίνει τι μοναδικό έχει κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου μέσα από τις στιγμές που ζει κάθε ημέρα με την οικογένεια και τους φίλους του. Αυτό το βιβλίο βοηθά το σκιουράκι και εμάς να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε μήνα, τις δραστηριότητες που επιτρέπει ο καιρός ανάλογα με την εποχή καθώς και έθιμα που πάντοτε μας θυμίζουν σε ποιο μήνα βρισκόμαστε! Άλλωστε, κάθε ένας από τους 12 μήνες του χρόνου είναι ξεχωριστός και έχει να μας μάθει πολλά!


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap