Ο λύκος και η πεταλούδα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

“Τι τέλειο αυτό το μυστικό!!” είπε ο 3,5 ετών γιος μου όταν τελειώσαμε την ανάγνωση του βιβλίου “Ο λύκος και η πεταλούδα” της Χριστίνας Αποστολίδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας! Και πράγματι ένας λύκος και μια μικρή πεταλούδα παραδίδουν μαθήματα ζωής για μεγάλους και μικρούς μέσα από μια πολύ γλυκιά ιστορία. Συχνά όλοι μας παρασυρόμαστε από το ρυθμό της καθημερινότητας και κάνουμε πολλά πράγματα μηχανικά, ξεχνώντας να σταθούμε για μια στιγμή ώστε να κοιτάξουμε γύρω μας. Παράλληλα, η ονειρική εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή, με τα έντονα χρώματα και τις μεγάλες αντιθέσεις, εναλλάσσει την εστίαση με υποδειγματικό τρόπο από τους δύο πρωταγωνιστές στο πανέμορφο τοπίο γύρω τους, ακολουθώντας τη ροή του κειμένου και ενισχύοντας τα μηνύματα που αυτό μεταφέρει. Ένα μικρό βιβλίο με μεγάλα νοήματα! 


Κάποτε σε ένα δάσος ζούσε ένας λύκος. Ένας λύκος που ενέπνεε φόβο σε όλα τα ζώα, γιατί τα κυνηγούσε. Έτσι, κανένα από αυτά δεν τον πλησίαζε. Ώσπου μία μέρα, μια μικροσκοπική και εύθραυστη πεταλούδα κάθισε δίπλα του, οδηγώντας τον σε ένα υπέροχο ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου γύρω του.

 • Save

Εκείνη τον οδήγησε πάνω στο ύψωμα, όπου κοντοστάθηκε και παρατήρησε για πρώτη φορά το τοπίο. Εκείνη τον οδήγησε για πρώτη φορά μέσα σε μία πανέμορφη σπηλιά, που δεν είχε προσέξει ποτέ πριν το άνοιγμά της, μολονότι είχε περάσει πολλές φορές από έξω κυνηγώντας ζώα (bonus: συζητήσαμε για τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες).

 • Save

Και τότε συνέβη κάτι μαγικό. Ο λύκος σταμάτησε να την κυνηγάει και της ζήτησε να γίνει ο οδηγός του! Μια απόφαση που θα του χάριζε την απόλαυση του να αποκοιμηθεί στην όχθη του ποταμού, ακούγοντας το κελάρισμα του νερού. Για πρώτη φορά… 

 • Save

Τους μήνες που ακολούθησαν είχαν ακόμη πολλές “πρώτες φορές” οι δυο τους, καθώς ο κόσμος γύρω μας ποτέ δεν σταματά να προσφέρει ευκαιρίες για ανακάλυψη! Ο λύκος δεν σταμάτησε να κυνηγάει τα άλλα ζώα, δεν μπορούσε ασφαλώς να απαρνηθεί τη φύση του. Σταμάτησε όμως να προσπερνά την ομορφιά της ζωής και βρήκε λίγο χρόνο για να την αναζητήσει!

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: public.gr


Ο λύκος και η πεταλούδα
Συγγραφέας: Χριστίνα Αποστολίδη
Εικονογράφηση: Σεραφείμ Στρουμπής
Ημερομηνία έκδοσης: 24/1/2019
Εκδότης: Μίνωας
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 40
Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Σύνοψη
Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα ζώα. Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το τραγούδι του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά!


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

 1. […] “Ένα άτακτο καπέλο”. Μετά το ονειρικό ” Ο λύκος και η πεταλούδα” η Χριστίνα Αποστολίδη επανέρχεται με μια τρυφερή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap