Κόκκινο: Η ιστορία ενός κραγιονιού

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Δεν θα μπορούσα να σας παρουσιάσω καλύτερα από τον μικρό μας το βιβλίο “Κόκκινο: Η ιστορία ενός κραγιονιού”, οπότε ορίστε τα λόγια του: “Έλεγαν ότι ήταν κόκκινο και του ζητούσαν να κάνει κόκκινα πράγματα, αλλά κάθε φορά έβγαζε κάτι μπλε. Να το πάρετε, να το πάρετε, ήταν τέλειο. Κι αν το πάρετε και όντως σας αρέσει, στείλτε μας μήνυμα να μας πείτε ότι ήταν τέλειο!”. Μια υπέροχη ιστορία για τα στερεότυπα που κουβαλούν μαζί τους οι ταμπέλες και το πόσο μπορεί αυτά τελικά να μας πληγώσουν, ακόμη κι αν οι άλλοι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Ένα βιβλίο για την αξία της αποδοχής, που έχουμε διαβάσει αμέτρητες φορές. Ναι, ήταν κόκκινο και δεν τα κατάφερνε καλά σε αυτό. Αλλά, μήπως δεν έφταιγε το ίδιο, αλλά τα κριτήρια των άλλων;


Η ταμπέλα του έγραφε ότι ήταν κόκκινο. Ωστόσο, το ίδιο δεν μπορούσε να κάνει κόκκινες πράξεις. Όσο κι αν προσπαθούσε (και προσπαθούσε σκληρά), πάντα ήταν μπλε.

 • Save

Οι γονείς του πρότειναν να κάνει παρέα με άλλα χρώματα. Αλλά, μαζί με το Κίτρινο, αντί για ένα πορτοκαλί πορτοκάλι, έφτιαξαν ένα… πράσινο. Όλα τα σύνεργα ζωγραφικής προσπάθησαν να το βοηθήσουν. Το έκοψαν, το κόλλησαν, το έξυσαν. Κανένα όμως δεν είδε ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ κόκκινο. Απλώς αυτή ήταν η ταμπέλα του.

 • Save

Μέχρι που μια μέρα, ήρθε κάποιο νέο κραγιόνι. Ένα κραγιόνι που δεν κοίταξε την ετικέτα, αλλά την ουσία. Και του ζήτησε να φτιάξει έναν μπλε ωκεανό. Ήρθε η άρνηση, “Δεν μπορώ. Είμαι κόκκινο.” Όμως το Βατόμουρο επέμεινε “Θα προσπαθήσεις;”. Και για πρώτη φορά στη ζωή του, το κόκκινο κραγιόνι μας έκανε κάτι πραγματικά εύκολο για εκείνο. Κάτι που του βγήκε φυσικά και στο οποίο ήταν καλό. Και τότε, απελευθερώθηκε. Έφτιαξε κι άλλα μπλε πράγματα και κατάφερε να το αποδεχθεί: είναι ΜΠΛΕ.

 • Save

Όχι, οι πληγές δεν έφυγαν ποτέ από πάνω του. Συνέχισε να φοράει την πληγωμένη του ετικέτα. Αλλά τώρα ήξερε. Και το αποδέχθηκαν και οι άλλοι πλέον και το αγαπούσαν, για τις μπλε φράουλες, τους απέραντους ωκεανούς και τους θαυμάσιους μπλε ουρανούς που έφτιαχνε. Ήταν ΜΠΛΕ και ήταν ευτυχισμένο!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Copy link
Powered by Social Snap