Παιχνίδι στη φάρμα (επιτραπέζιο)

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ψάχνετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής για 1-4 παίκτες, που να ενισχύει τη σκέψη και τις μεταγνωστικές δεξιότητες των παιδιών με διασκεδαστικό τρόπο; Σας έχω το τέλειο, που έχουμε λιώσει αυτές τις ημέρες! Τόσο τέλειο, που, όταν πρωτοπαίξαμε, ο σκιουράκος δήλωσε  “Θα παίζουμε ‘Παιχνίδι στη φάρμα’ έξι φορές κάθε μέρα, το αποφάσισα!”. Και όντως μετράει για να είναι βέβαιος ότι παίξαμε έξι φορές. 


Μόλις το ανοίξετε και διαβάσετε τις οδηγίες, θα σας φανούν βουνό. Είναι όμως απλούστατες. Πόσοι παίκτες θα παίξουν; Δύο; Θα κρατήσετε δύο κάρτες με αχυρώνα εκτός της στοίβας και τις τέσσερις κάρτες εκκίνησης. Τι είναι οι κάρτες εκκίνησης; Οι τέσσερις πρώτες κάρτες που πρέπει να ξεκινάει κάθε παιχνίδι. Τις αναγνωρίζουμε επειδή έχουν ένα πλαίσιο στο πίσω μέρος τους. Βάζουμε επίσης τις μάρκες των ζώων στο κουτάκι (ή αλλιώς οικόπεδο). 

 • Save

Και τώρα το fun part! Τραβάμε μία κάρτα από τη στοίβα και προσπαθούμε να φτιάξουμε τη φάρμα μας και να περιφράξουμε τα ζώα μας, πριν τραβήξουμε κάρτα με λύκο! Οι κανόνες είναι απλοί. Κάθε καφέ κυκλάκι είναι μία θέση ζώου. Πρέπει να κλείσουμε την περίφραξη όσο πιο σύντομα μπορούμε, για να μην μας τα τρομάξει ο λύκος και φύγουν (φεύγουν τα ζώα που δεν είναι περιφραγμένα από όλους τους παίκτες, όχι μόνο από αυτόν που τράβηξε την κάρτα). Παράλληλα, πρέπει να χτίζουμε περίφραξη και γύρω από τα καλαμπόκια μας. Στην οποία περίφραξη όμως δεν πρέπει να υπάρχουν ζώα, γιατί θα μας τα φάνε και δεν θα πάρουμε πόντους καλαμποκιών.

Τιπ: Μην τα υποτιμάτε τα καλαμπόκια, έχω κερδίσει πολλές φορές χάρις σε αυτά!

 • Save

Είναι εξαιρετικό παιχνίδι, γιατί πρέπει να σκέφτεσαι με προοπτική και να συνυπολογίζεις πολλές παραμέτρους. Π.χ. να βάλω αυτή τη γωνία εδώ και να κλείσω την περίφραξη ή μήπως να περιμένω να έρθει γωνία με καλαμπόκια; Υπάρχουν αρκετές κάρτες; Έχει περάσει ο λύκος που τρομάζει τις κότες ή να την περιφράξω όσο πιο σύντομα μπορώ; 

Τιπ: Καλύτερα να παίζετε σε σταθερή επιφάνεια, γιατί τα μικρά χεράκια ανακατεύουν κάπως τη φάρμα τους. 

Εδώ είναι το τέλος της συγκεκριμένης παρτίδας. Κέρδισε ο νεαρός. Είχαμε και οι δύο από 10 πόντους (εγώ 6 από καλαμπόκια και 4 ζώων κι εκείνος 8 ζώων και 2 καλαμποκιών). Όμως είχε πιο πολλά γουρούνια που είναι πιο σημαντικά ζώα! 

 • Save

Ο γιος μου είναι 4+, αλλά έπιασε αμέσως το νόημα του παιχνιδιού και κάνει πλέον πολύ καλές παρατηρήσεις. Προφανώς τον βοηθάμε εξηγώντας τη σκέψη μας, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο και τις μεταγνωστικές του στρατηγικές. 

Παίζεται με 1-4 παίκτες, αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστικό με δύο αντί για τρεις, καθώς δεν τελειώνει γρήγορα η στοίβα με τις κάρτες και προλαβαίνεις να σχεδιάσεις μια καλή στρατηγική. Έχουμε περάσει άπειρες ώρες παίζοντας αυτές τις ημέρες, παρά την πολύ δύσκολη περίοδο με ιώσεις που περνάμε. Ελπίζω πραγματικά να το αγοράσετε και να το χαρείτε. 

Το ‘Παιχνίδι στη φάρμα’ είναι της εταιρείας Zito! και εισάγεται στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap