Κούνελος και Αρκούδα (Βιβλία 1 και 2)

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Εάν ψάχνετε ιστορίες λίγο μεγαλύτερες, που θα ενθουσιάσουν και θα κάνουν τα παιδιά σας να ξεκαρδιστούν, αυτά είναι τα βιβλία της σειράς “Κούνελος και Αρκούδα”. Καθώς περιμένουμε τα επόμενα βιβλία, ας δούμε τα δύο πρώτα “Φασαρίες στο δάσος” και “Οι κακές συνήθειες του Κούνελου”. Με μικρό κείμενο, σελίδες γεμάτες εικόνες και μεγάλα γράμματα, αποτελούν την ιδανική επιλογή για παιδιά που χρειάζονται βιβλία που θα τους χαρίσουν αυτοπεποίθηση για να διαβάζουν αυτόνομα ιστορίες μεγαλύτερης έκτασης.


Κούνελος και Αρκούδα: Οι κακές συνήθειες του Κούνελου

 • Save

Η Αρκούδα ξυπνάει μες στη μέση του χειμώνα, ακριβώς τη στιγμή που ένα κλέφτης βγαίνει από τη φωλιά της. Και τι αναλύπτει; ΟΛΕΣ της οι προμήθειες έχουν χαθεί! Πουθενά το φαγητό της. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε στη μέση μιας χιονοθύελλας. Μπορεί να είναι λίγο νωρίς βέβαια, αλλά να μια καλή ευκαιρία να φτιάξει έναν χιονάνθρωπο.

 • Save

Την ώρα, λοιπόν, που τον φτιάχνει, ακριβώς τη στιγμή που η Αρκούδα κυλάει μια μπάλα χιονιού στην κορυφή του λόφου, από ένα λαγούμι βγαίνει ένας γκρινιάρης και (ας μην γελιόμαστε) αγενής Κούνελος, που αρχίζει να του μιλάει για τη βαρύτητα και πώς μια χιονοστιβάδα παραλίγο να σκοτώσει τον παππού του. Που όμως δεν έπαθε τίποτα τελικά.

 • Save

Η Αρκούδα είναι πεινασμένη κι ο Κούνελος θα της δώσει… ένα σάπιο καρότο. Κι αυτό δεν ήταν και πολύ ευγενικό, καθώς ο ίδιος ο Κούνελος ήταν ο κλέφτης του φαγητού. Ποιο είναι όμως το μεγάλο μυστικό που κρύβει; Ποια είναι η κακή συνήθεια που έχουν όλοι οι κούνελοι του κόσμου; Πώς θα σώσει η Αρκούδα τον Κούνελο από τα δόντια ενός λύκου που τον κυνηγάει; Και, τελικά, θα αποκαλύψει ο Κούνελος ότι εκείνος έκλεψε το φαγητό της Αρκούδας; Κι όταν το μάθει η Αρκούδα, πώς θα συμπεριφερθεί;

Ένα υπέροχο και ξεκαρδιστικό παραμύθι, που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για πολλές συζητήσεις σχετικά με τη φιλία και τη συμπεριφορά μας. Εμείς το απολαύσαμε πάρα πολύ!


Κούνελος και Αρκούδα: Φασαρίες στο δάσος

 • Save

Ο Κούνελος ξεχειμώνιασε στη σπηλιά της φίλης του, της Αρκούδας, αλλά πλέον ήρθε η άνοιξη και ήταν ώρα για καθαριότητα στη φωλιά του Κούνελου. Κι εκεί βρίσκει τη Χελώνα. Και τη διώχνει. Και μετά τον ενοχλεί ο Τρυποκάρυδος. Και γενικώς τον ενοχλούν τα πάντα. Μάλλον, όμως, τον ενοχλεί ο εαυτός του στην πραγματικότητα.

 • Save

Καθώς δεν αποδέχεται ότι ο ίδιος έχει πρόβλημα ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, κλωτσάει τη Χελώνα, πετάει κουκουνάρια στον Τρυποκάρυδο και ζητάει από την Αρκούδα να τον αναγκάσει να σταματήσει. Η ιδέα της Αρκούδας είναι διαφορετική: εάν τον βοηθήσουν, τότε θα τελειώσει πιο γρήγορα και θα σταματήσει τη φασαρία. Φυσικά η ιδέα δεν αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ στον Κούνελο.

 • Save

Είναι τελικά εχθρός ο Τρυποκάρυδος; Θα μπορέσει να τον βοηθήσει η Αρκούδα; Κι ο Κούνελος; Θα δεχτεί να πάει ψηλά στο δέντρο; Θα εκτιμήσει την ομορφιά του τοπίου και να βρει τη σοφία; Θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο για να γίνουμε ήρεμοι κι ευτυχισμένοι, αλλά ότι οι αλλαγές έρχονται από μέσα μας; Ένα βιβλίο με σπουδαίο μάθημα, για τα παιδιά, αλλά και για εμάς, γιατί “Απλώς έτσι είναι ο κόσμος!”.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία εδώ κι εδώ.


Κούνελος και Αρκούδα: Οι κακές συνήθειες του Κούνελου
Συγγραφέας: Julian Gough
Εικονογράφηση: Jim Field
Μεταφραστής: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ημερ/νία έκδοσης: 18/11/2019
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 120
Διαστάσεις βιβλίου: 18×13 cm
ISBN: 9789605723002
Εκδότης: Ίκαρος

H Αρκούδα δεν έχει φτιάξει ποτέ της χιονάνθρωπο. Το ίδιο κι ο Κούνελος, αν και θέλει οπωσδήποτε να φτιάξει έναν χιονάνθρωπο καλύτερο από της Αρκούδας.
Αλλά με μια χιονοστιβάδα κι έναν πεινασμένο λύκο να τον έχουν πάρει στο κυνήγι, ο Κούνελος σύντομα θα καταλάβει ότι, ίσως, είναι καλό να έχεις φίλους με το μέρος σου. Μια ιστορία για τα καλά της φιλίας και για τα κακά των Κούνελων.

Κούνελος και Αρκούδα: Φασαρίες στο δάσος
Συγγραφέας: Julian Gough
Εικονογράφηση: Jim Field
Μεταφραστής: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Ημερ/νία έκδοσης: 18/11/2019
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 120
Διαστάσεις βιβλίου: 18×13 cm
ISBN: 9789605723019
Εκδότης: Ίκαρος

«Λίγη ΗΡΕΜΙΑ, λίγη ΗΣΥΧΙΑ», φωνάζει ο Κούνελος. «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΩ!» Αλλά κάτι πρέπει να γίνει, επιτέλους, με αυτό το ροχαλητό της φίλης του της Αρκούδας και με αυτό το ΜΠΑΝΓΚ! ΜΠΑΝΓΚ! ΜΠΑΝΓΚ! που ακούγεται από την κορυφή του δέντρου. Ψηλά στα κλαδιά, όμως, ίσως η Αρκούδα μπορέσει να δείξει στον Κούνελο πώς να βλέπει τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Μια ιστορία φιλίας, σοφίας και ΦΑΣΑΡΙΑΣ.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap