Η Ιστορία των Εικόνων για Παιδιά

    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save
    • Save

Tους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να μας απασχολεί πολύ η τέχνη και έχουμε προμηθευτεί αρκετά βιβλία τέχνης για παιδιά (χμ, μάλλον πρέπει να γράψω ξεχωριστή ανάρτηση γι’ αυτά). Η πιο πρόσφατη προσθήκη μας είναι το “Η Ιστορία των Εικόνων για Παιδιά”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καπόν.


Γραμμένο με διαλογική μορφή μεταξύ των συγγραφέων (ο David Hockney είναι καλλιτέχνης και ο Martin Gayford κριτικός τέχνης), ξεφεύγει από τα στερεότυπα του τι είναι ένα βιβλίο ιστορίας της τέχνης και μας παρουσιάζει ένα πανόραμα της παγκόσμιας εικονογραφίας με θεματική προσέγγιση.

  • Save

Αγάπησα ιδιαιτέρως την πολυτελή έκδοση (όπως και στα υπόλοιπα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Καπόν που έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα) και την φρέσκια ματιά, όπου μέσω του διαλόγου μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

  • Save

Τα κεφάλαια που περιλαμβάνονται είναι:
1. Γιατί φτιάχνουμε εικόνες;
2. Τι κάνει ένα σημείο ενδιαφέρον;
3. Τι ακριβώς είναι μια σκιά;
4. Πώς οι καλλιτέχνες στήνουν το σκηνικό;
5. Πώς οι καλλιτέχνες παίζουν με το φως;
6. Ποια εργαλεία χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες;
7. Μπορούν πράγματι οι εικόνες να κινηθούν;
8. Πώς θα εξελιχθούν οι εικόνες;

  • Save

Οι εξαιρετικοί πίνακες που περιλαμβάνονται συμπληρώνονται από την εικονογράφηση της Rose Blake που προσφέρει μία διαφορετική, πιο αστεία, παρουσίαση των έργων και των δημιουργών τους. Κι αν είστε φαν της πιο γραμμικής αφήγησης, στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα χρονοδιάγραμμα με τις σημαντικές εφευρέσεις που συνεισέφεραν στην εξέλιξη του πεδίου.

  • Save

Εσείς έχετε ετοιμαστεί για μια μεγάλη βουτιά στον χώρο της τέχνης;


Η Ιστορία των Εικόνων για Παιδιά
Συγγραφέας: David Hockney, Martin Gayford
Εικονογράφος: Rose Blake
Μετάφραση: Καρίνα Λάμψα
Ημερ/νία έκδοσης: 22/07/2020
Σελίδες: 128
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις βιβλίου: 28×21,6 cm
Ημερομηνία πρώτης έκδοσης: 2020
ISBN: 9786185209643
Εκδότης: Καπόν

Μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των εικόνων, τα παιδιά μαθαίνουν την Ιστορία της Τέχνης, από την πρώιμη ζωγραφική στους τοίχους των σπηλαίων έως τις εικόνες που φτιάχνουμε σήμερα στους υπολογιστές μας και στις φωτογραφικές μηχανές των κινητών τηλεφώνων μας. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι είναι ο διάσημος καλλιτέχνης Ντέηβιντ Χόκνεϊ. Με αφορμή τα έργα τέχνης που εικονίζονται στο βιβλίο, συζητά με τον συγγραφέα Μάρτιν Γκέιφορντ για τη δημιουργία των εικόνων και την εξέλιξή τους μέσα στον χρόνο. Οι παιχνιδιάρικες, μινιμαλιστικές εικονογραφήσεις της Ρόουζ Μπλέικ δίνουν μια τρίτη διάσταση σε αυτόν τον διάλογο. Η έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, ένα εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα των εφευρέσεων, βιβλιογραφία και ευρετήριο. Μολονότι το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για αναγνώστες κάθε ηλικίας!


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap