Ματίς, η μαγική διαδρομή

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Ο Ματίς είναι ένα μικρό σαλιγκαράκι, που ζει σε μια γκρίζα πολιτεία, τρομακτική για εκείνον, καθώς όλη την ημέρα προσπαθεί να επιβιώσει, αποφεύγοντας τους περαστικούς. Το βράδυ όμως, μεταμορφώνεται σε έναν μικροσκοπικό… ζωγράφο! Χρησιμοποιώντας για καμβά τοίχους, πεζοδρόμια και πέτρες, γεμίζει την πόλη με μικρά αριστουργήματα, τα οποία κανείς από τους βιαστικούς περαστικούς δεν προσέχει. Όλα αυτά θα αλλάξουν τη στιγμή που ένα μικρό παιδί θα πάρει μια πέτρα στα χέρια του! Ο Tim Hopgood γράφει μια πολύ ζεστή ιστορία για ένα σαλιγκαράκι βουτηγμένο στην τέχνη και ο Sam Boughton την ντύνει με πανέμορφες πολύχρωμες εικόνες, τόσο ιδιαίτερες, που κάθε φορά που τις παρατηρείς, εντοπίζεις μία νέα λεπτομέρεια. Τελικά, μπορεί ένα μικρό σαλιγκάρι να οδηγήσει στην αλλαγή μιας ολόκληρης πόλης; Το βιβλίο “Ματίς, η μαγική διαδρομή” από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο μπήκε στην καρδιά μας τη στιγμή που το πιάσαμε στα χέρια μας (δεν είναι ο πληθυντικός της μάνας, όλοι στο σπίτι το αγαπήσαμε!). 


Ο Ματίς είναι ένα μικρό σαλιγκάρι, που τα βράδια, όταν η πόλη ησυχάζει και ο κίνδυνος από τα παπούτσια των περαστικών φεύγει, αρχίζει να ζωγραφίζει με το ίχνος του. Κανείς όμως δεν παρατηρεί αυτές τις ζωγραφιές.

 • Save

Ένα βράδυ, βρέθηκε σε μία παιδική χαρά, στο κέντρο της πόλης. Όλα ήταν πολύ ήσυχα κι έτσι επιδόθηκε ανενόχλητος στην αγαπημένη του ασχολία. Όμως το πρωί, η αυλή γέμισε με παιδιά. Ένα από αυτά, πρόσεξε τα μικροσκοπικά έργα τέχνης που βρίσκονταν διάσπαρτα παντού. 

 • Save

Μη μπορώντας να εντοπίσουν τον παράξενο ζωγράφο, τα παιδιά έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Έβαλαν στη σειρά διάφορα αντικείμενα και ο Ματίς πέρασε από πάνω τους το επόμενο βράδυ, δημιουργώντας μια… καλλιτεχνική διαδρομή! 

 • Save

Όταν η δασκάλα είδε έκπληκτη τον Ματίς να ζωγραφίζει, σκέφτηκε μια ιδέα που θα ήταν η αρχή της αλλαγής για την γκρίζα πόλη! 

Trivia!
Ο πίνακας ‘The Snail’ (L’escargot) του Henri Matisse φιλοτεχνήθηκε το 1953 με την τεχνική του κολάζ και σήμερα φιλοξενείται στην Tate Gallery στο Λονδίνο. Το όνομα του Λίο, του αγοριού που είδε πρώτο τα σκίτσα του Ματίς, είναι ευθεία αναφορά στον Leo Stein (αδερφό της Gertrude), διάσημου κριτικού τέχνης που ανακάλυψε και ανέδειξε τον Matisse.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, είδαμε έργα του Matisse στο διαδίκτυο και φτιάξαμε το Σαλιγκάρι μας, πρώτα με κολλάζ και, στη συνέχεια, με νερομπογιές!

 • Save


Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από:  Βιβλιοσκόπιο   ///  Πρωτοπορία


Ματίς, η μαγική διαδρομή
Συγγραφέας: Tim Hopgood
Εικονογράφηση: Sam Boughton
Εκδότης: Βιβλιοσκόπιο
Μετάφραση: Αντώνης Λαμπρινός
Επιμέλεια: Αμαλία Ζουμπουλάκη
Σελίδες: 40
Ημ. Έκδοσης: 12/02/2019

Ένα μικροσκοπικό σαλιγκάρι μας θυμίζει ότι η τέχνη είναι παντού γύρω μας και ομορφαίνει με μαγικό τρόπο τις διαδρομές της ζωής μας…


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap