Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
 • Save

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε μετά μανίας με τον τρίχρονο γιο μου το βιβλίο “Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε”! Πρόκειται για ένα παραμύθι όλο γλύκα, με ήρωες δύο μικρά σπουργιτάκια, που μας διδάσκουν τι σημαίνει Αγάπη, Προσφορά, Φιλία και ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων. 

Τα χελιδόνια ετοιμάζονται για το μεγάλο τους ταξίδι, πριν πιάσει ο χιονιάς. Οι φίλοι τους, τα σπουργιτάκια, τα παρακαλούν για μία χρονιά να μείνουν πίσω, για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, για να μοιραστούν αγάπη. Όμως τα χελιδόνια δεν ξέρουν πώς είναι τα Χριστούγεννα ούτε και πώς είναι δυνατόν να μοιραστεί κανείς αγάπη κι έτσι ξεκινούν για τα νότια.

 • Save

Τα σπουργιτάκια μας βρήκαν φωλιά έξω από ένα σπίτι και παρατηρούσαν τους ανθρώπους να ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Πόσες επισκέψεις και δώρα, αγκαλιές και φιλιά! Πόση αγάπη! Μία μέρα, καθώς έφτιαχναν μελομακάρονα, ο Νικόλας έπλασε το πιο μεγάλο και ο μπαμπάς του έδωσε το όνομα “Μέγας ΜελοΜακάρων”! 

 • Save

Τα σπουργιτάκια δεν ξέχασαν τους φίλους τους όλο τον χειμώνα. Όταν μάλιστα ήρθε στο σπίτι για επίσκεψη η νονά του Νικόλα, θα γίνει κάτι απροσδόκητο, κάτι που θα τα βοηθήσει να αποδείξουν στα χελιδόνια πως η αγάπη μοιράζεται κι ότι τη ζεστασιά των Χριστουγέννων μπορούμε να τη διατηρήσουμε όλο τον χρόνο. 

 • Save

Αγοράστε το από: ianos.gr    public.gr


Ο Μέγας Μελομακάρων που μελοκαμάρωνε
Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Εικονογράφος: Έφη Κοκκινάκη
Εκδότης: Εκδόσεις Σαββάλας
Ημ. Έκδοσης: 31/10/2018
Σελίδες:  24

Σύνοψη 
Τα σπουργιτάκια παρακαλούν δυο χελιδονάκια φίλους τους να μη φύγουν το φθινόπωρο για την Αφρική. «Μείνετε ως τα Χριστούγεννα να μοιραστούμε αγάπη» λένε. «Αν μας λέγατε να μοιραστούμε νερό, σπίτι, παρέα, παιχνίδι ή ζεστασιά, θα το καταλαβαίναμε. Αλλά αγάπη; Πώς γίνεται να μοιραστούμε αγάπη;» απόρησαν τα χελιδόνια. Ύστερα φόρεσαν το καπελάκι τους κι έφυγαν μετανάστες! Κι όμως… ένα μελομακάρονο, όχι οποιοδήποτε μελομακάρονο αλλά ο Μέγας ΜελοΜακάρων, απέδειξε πως και η αγάπη μοιράζεται γιατί, όταν θέλουμε, όλα γίνονται.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap