Ανακαλύπτω την αρχαία Ελλάδα

    • Save
    • Save
    • Save
    • Save

Το βιβλίο “Ανακαλύπτω την αρχαία Ελλάδα” είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για την εισαγωγή των μικρών παιδιών στην αρχαία ελληνική ιστορία. Χαρτονένιο και με πολλά (πολλά) παραθυράκια, αποκαλύπτει πτυχές για την καθημερινότητα, τους αγώνες, τη θρησκεία, τους σημαντικότερους πολέμους, καθώς και την ανεκτίμητη κληρονομιά που άφησε η αρχαία Ελλάδα στον κόσμο.

  • Save

Μετά την περιήγηση στην αρχαία Αθήνα, όπου συμπεριλαμβάνονται πολλές πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες των Αθηναίων, προσωπικά με εντυπωσίασε η παρουσίαση ενός (πλούσιου) σπιτιού. Εκεί μαθαίνουμε για την καθημερινότητα των γυναικών, για τη συνήθη διακόσμηση και τις ασχολίες των σκλάβων. Παράλληλα, ενημερωνόμαστε για τον εξέχοντα ρόλο που διαδραμάτιζε το θέατρο στην αρχαιότητα και το πώς διεξάγονταν οι παραστάσεις.

  • Save

Πόσα πράγματα γνωρίζετε σχετικά με τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες; Θα μάθετε σίγουρα κι άλλα, γιατί στο βιβλίο παρουσιάζονται τα αθλήματα, τα στάδια και, φυσικά, η Ολυμπιακή φλόγα. Ασφαλώς, δεν μπορεί να απουσιάζουν οι αρχαιοελληνικοί ναοί, με όλη τους τη μεγαλοπρέπεια, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή τους.

  • Save

Σε μία σύντομη σύνοψη, μαθαίνουμε για τους γνωστότερους μύθους και τέρατα της αρχαιότητας. Υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στις πολεμικές τακτικές τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα, αλλά και στις δυνάμεις που αναδείχθηκαν μετά την Κλασική Εποχή.

Συνολικά, πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, που με τα παραθυράκια του μπορεί να μάθει στα παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο τα βασικά στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας. Στον μικρό μας, που είναι 5 ετών, άρεσε πάρα πολύ!


Ανακαλύπτω την αρχαία Ελλάδα
Κείμενα: Rob Lloyd Jones
Εικονογράφηση: Barry Ablett
Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
Σελίδες: 16
Διαστάσεις βιβλίου: 22.2×28.2 cm
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Ημερ/νία έκδοσης: 2020
ISBN: 9786180132755
Εκδότης: Ψυχογιός

Ταξίδεψε 2.500 χρόνια πίσω στο παρελθόν για να επισκεφτείς µεγαλοπρεπείς µαρµάρινους ναούς και αγορές που έσφυζαν από ζωή. Μάθε τα πάντα για τις πόλεις, το θέατρο, τους θεούς, τους µύθους και τον αθλητισµό της Αρχαίας Ελλάδας. Με υπέροχες εικόνες και κινούµενα µέρη, το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισµούς του κόσµου.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap