Η τελευταία πινιάτα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Σας αρέσουν οι πινιάτες (εντάξει, μεταξύ μας, σε ποιον δεν αρέσουν οι πινιάτες; ) Σας αρέσει το Μεξικό; Τότε πραγματικά θα λατρέψετε το βιβλίο της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου “Η τελευταία πινιάτα”. 


Ο δον Φουλχένσιο είναι ο πιο φημισμένος κατασκευαστής πινιάτας σε ολόκληρο το Μεξικό, γιατί οι πινιάτες που φτιάχνει είναι πάντα γεμάτες. 

 • Save

Εκείνος είναι που θα φτιάχνει κάθε χρόνο τις πινιάτες για τα γενέθλια της Πεπίτα. Τα πρώτα δύο χρόνια, που την παραγγελία κάνουν οι γονείς της, όλα είναι εντάξει. Ναι, η Πεπίτα είναι μικρή και δεν χαίρεται το περιεχόμενο, αλλά η πινιάτα της είναι καθ’ όλα συνηθισμένη. 

 • Save

Από την τρίτη χρονιά όμως, που η Πεπίτα πηγαίνει η ίδια και παραγγέλνει τις πινιάτες της, ο δον Φουλχένσιο ακούει προσεκτικά τι του ζητάει. Και πάντα την παραδίδει με ό,τι (κυριολεκτικά) του ζητήσει! Ίσως μάλιστα πολύ… κυριολεκτικά. 

 • Save

Κάθε χρόνο, τα γενέθλια της Πεπίτα σημαδεύονται από τις πονηριές που της σκαρώνει ο δον Φουλχένσιο. Όταν πια φτάσουν τα 18α γενέθλιά της, πηγαίνει για την καθιερωμένη παραγγελία, αλλά εκείνος δεν βρίσκεται πια εκεί. Δεν την ξέχασε όμως. Ζήτησε από τον εγγονό του να της παραδώσει μια τελευταία πινιάτα, την οποία θα έπρεπε να σπάσει μόνη. Μέσα θα βρει μόνο ένα γράμμα. Μία τελευταία προσπάθεια επικοινωνίας από τον δον Φουλχένσιο, με σημαντικά μαθήματα ζωής για τη νεαρή κοπέλα. 

 • Save

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, παρακολουθούμε το ταξίδι της Πεπίτας προς την ενηλικίωση. Το κείμενο είναι χιουμοριστικό, τρυφερό και συγκινητικό, αποκαλύπτοντας στο τέλος μεγάλα και μικρά μυστικά. Γιατί όχι, δεν ήταν απλές φάρσες, ήταν, ένα προς ένα, μαθήματα ζωής. 

Η εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος αποδίδει με υπέροχο τρόπο την ατμόσφαιρα του Μεξικού και μας δείχνει πώς η Πεπίτα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και πώς αντιδρά στις ξεκαρδιστικές (ή ίσως όχι και τόσο) πονηριές που της σκαρώνει ο δον Φουλχένσιο. Αξίζει πραγματικά να το ξεφυλλίσετε και σας εγγυώμαι ότι θα συγκινηθείτε πολύ. 

Ενδεικτικά μπορείτε να τo προμηθευτείτε από: public.gr  ///  kastaniotis.com


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap