Μια θάλασσα πλαστικά

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Μια μέρα που ο κύριος Χταπόδης παρέδιδε το μάθημα των μαθηματικών, ένα παράξενο μακρόστενο αντικείμενο έπεσε στην τάξη. Ένα καλαμάκι. Μα, δεν ήταν ένα μόνο, ήταν μια βροχή από καλαμάκια!

 • Save

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κύριος Χταπόδης θα μιλήσει στους μαθητές του για την ανακύκλωση και τους εξηγεί ότι ένα τόσο μικρό αντικείμενο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον.

 • Save

Οι μαθητές τότε αναστατώθηκαν. Σκέφτηκαν ότι έπρεπε να δράσουν. Αλλά τι μπορούσαν να κάνουν; Ο κύριος Χταπόδης βρήκε την ιδέα. Θα μάζευαν ό,τι έπεσε στην τάξη τους και θα πήγαιναν να βρουν παιδιά στην ξηρά, ώστε αυτά να τους βοηθήσουν.

 • Save

Στον δρόμο τους συνάντησαν διάφορα ζωάκια, που όλα είχαν κάποιο πρόβλημα. Ο ιππόκαμπος είχε μια μπατονέτα μπλεγμένη στην ουρά του, η χελώνα είχε μπερδευτεί σε ένα δίχτυ, το δελφίνι είχε πονεμένη κοιλιά, η πάπια είχε ένα πλαστικό καπάκι στον λαιμό της, ο γλάρος είχε μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη γύρω του.

 • Save

Τελικά έφτασαν στην ακροθαλασσιά και βρήκαν δύο παιδιά, που αμέσως τους άκουσαν και προσπάθησαν να τους βοηθήσουν. Έπειτα, αποφάσισαν να καθαρίσουν όλοι μαζί την παραλία κι έτσι συνειδητοποίησαν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας μας στην προστασία του περιβάλλοντος.

 • Save

Το νέο παραμύθι της Κατρίνας Τσάνταλη ασχολείται με το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης και μας δείχνει ότι όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα του περιβάλλοντος γύρω μας, ενώ η πανέμορφη εικονογράφηση της Μαρίας Παγκάλου ενθουσίασε πραγματικά τον γιο μου, που το διάβαζε συνέχεια όταν έφτασε στα χέρια μας.

Ενδεικτικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από: public.gr     dioptra.gr


Μια θάλασσα πλαστικά
Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Eικονογράφος: Μαρία Παγκάλου
Εκδότης: Διόπτρα
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Διαστάσεις εξώφυλλου: 24,5χ24,5
Σελίδες: 56
Ημερομηνία έκδοσης: 12/05/2020

Σύνοψη
Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια. Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν. Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα… Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα! Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

A book a day
Copy link
Powered by Social Snap