Η κίτρινη σημαδούρα

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

Εάν υπάρχει ένα βιβλίο που μυρίζει θάλασσα μόλις το ανοίξεις, τότε αυτό είναι σίγουρα “Η κίτρινη σημαδούρα”, που πήρε περήφανη θέση στη βιβλιοθήκη μας πριν λίγες ημέρες και μας κατέκτησε αμέσως. Η μικρή Βασιλού εντυπωσιάζεται από την κίτρινη σημαδούρα που βλέπει και θέλει πάση θυσία να κολυμπήσει έως εκεί, παρά τις προειδοποιήσεις της μαμάς της. Ένα υπέροχο παραμύθι για την επιμονή, την αυτονομία και την ανεξαρτησία, που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για πολλές συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια στη θάλασσα και όχι μόνο, με τη δροσερή εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή να είναι ιδανική για να διατηρήσει την καλοκαιρινή μας διάθεση και όταν πιάσουν τα πρωτοβρόχια. 


Η κίτρινη σημαδούρα

Η Βασιλού λατρεύει τη θάλασσα. Κάθε μέρα βάζει τα μπρατσάκια της και πλατσουρίζει στο νερό. Θέλει να γίνει κολυμβήτρια!

 • Save

Ώσπου βλέπει στα βαθιά μία… κίτρινη σημαδούρα. Θέλει πολύ να κολυμπήσει έως εκεί, όμως οι γονείς της είναι ανένδοτοι, καθώς είναι πολύ μικρή και θα κουραστεί εάν προσπαθήσει να τη φτάσει. 

 • Save

Όμως η σημαδούρα καταλαμβάνει τη σκέψη της και καθημερινά καταστρώνει το σχέδιό της: να ξεφύγει από τους γονείς της και να πάει έως εκεί, αποδεικνύοντάς τους ότι δεν είναι μικρή, είναι τόσο καλή κολυμβήτρια που μπορεί να τα καταφέρει!

 • Save

Και πράγματι, μια μέρα τα καταφέρνει. Κολυμπάει, κολυμπάει, κολυμπάει, κολυμπάει, αλλά είναι ακόμη μακριά κι έχει ήδη κουραστεί. Τώρα δεν μπορεί να πάει πουθενά ούτε να συνεχίσει ούτε να επιστρέψει. Φοβάται… Αλλά ευτυχώς την αρπάζει από το μπράτσο ο μπαμπάς της, ο οποίος στιγμή δεν την είχε αφήσει από τα μάτια του! 

 • Save

Μη νομίζετε όμως ότι η Βασιλού δεν έφτασε στον στόχο της… Την επόμενη ημέρα πήγαν και οι τρεις μαζί στην κίτρινη σημαδούρα, θυμίζοντας σε όλους τους αναγνώστες ότι οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά, για να τα υποστηρίζουν να εξερευνούν τον κόσμο με ασφάλεια, ώστε να κατακτήσουν την αυτονομία τους. 

Ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από: ianos.gr // public.gr

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap