Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας (βιβλίο και επιτραπέζιο)

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

“Έεεεελαααα, διάβασέ μου τις Καλοσυνόγατες!!!” Με το βιβλίο Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας από τις Εκδόσεις Σαββάλας, η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη εγκαινιάζει τη νέα της σειρά “Βιβλία που προάγουν την κοινωνική νοημοσύνη”. Μια παρέα από Καλοσυνόγατες σκορπίζει την χαρά, μέχρι την ημέρα που ο Κακοπόντικας και η συμμορία βάζουν στόχο να κατακτήσουν την Καλοσυνούπολη. Τι θα κάνουν οι Καλοσυνόγατες, για να μην χαθεί η καλοσύνη από την πόλη; 


Το βιβλίο

Όταν γεννήθηκαν τα πέντε γατάκια της ιστορίας μας, κάποιος τα εγκατέλειψε. Ένας κύριος όμως τους έσωσε τη ζωή και από τότε αποφάσισαν να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο και καλό, βοηθώντας όποιον είχε ανάγκη. 

 • Save

Καθεμία εξ αυτών προτιμά να βοηθάει τους συμπολίτες της με διαφορετικό τρόπο. Μήπως μπορείτε να μαντέψετε πώς από τα ονόματά τους; Είναι η Γλυκομίλητη, ο Αγαπογατούλης, ο η Ωραιοδωρίτσα, η Βοηθοψιψίνα και ο Μαστρογατάκης. 

 • Save

Όλα όμως θα αλλάξουν ξαφνικά, όταν η Καλοσυνούπολη θα δεχτεί την επίθεση του Κακοπόντικα και της συμμορίας του, που θα προσπαθήσει με κάθε δόλιο μέσο, βήμα-βήμα, να οδηγηθεί στο Υπουργείο Καλοσύνης και να κατακτήσει την πόλη. Θα καταφέρουν οι γατούλες να κάνουν το Καλό να επικρατήσει;

 • Save

Μπορείτε να το αγοράσετε από: ianos.gr    public.gr

__________________

Το επιτραπέζιο

Παράλληλα με το βιβλίο, κυκλοφορεί και το επιτραπέζιο “Οι Καλοσυνόγατες”. Μολονότι απευθύνεται τυπικά σε παιδιά άνω των 6 ετών, παίζουμε κανονικά με τον σχεδόν 3,5 ετών γιο μου και, μάλιστα, πρόκειται για το παιχνίδι που προτιμάει περισσότερο το τελευταίο διάστημα. 

Αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ότι βάζει όλους τους παίκτες, μεγάλους και μικρούς, στη διαδικασία να συζητήσουμε και να αναγνωρίσουμε τι ανάγκη φαίνεται να έχουν οι εικονιζόμενοι στην κάρτα, αλλά και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε, σύμφωνα με την εκάστοτε Καλοσυνόγατα που έχουμε διαθέσιμη. 

 • Save

Στο εγχειρίδιο οδηγιών αναφέρονται όλες οι γατούλες και τα βασικά τους χαρακτηριστικά, οπότε πρέπει να μπεις στη θέση της και να προτείνεις τη βοήθεια που θα πρότεινε κι εκείνη, καλλιεργώντας με ουσιαστικό τρόπο την ενσυναίσθηση όλων μας. Υπάρχουν δύο τρόποι παιχνιδιού, είτε κάθε παίκτης εναντίον του άλλου είτε όλοι μαζί εναντίον του Κακοπόντικα. Μέχρι τώρα προλαβαίνουμε να τον κερδίζουμε πάντα! 

 • Save

Μπορείτε να το αγοράσετε από: ianos.gr    public.gr


Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας
Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Εκδότης: Σαββάλας
Σελίδες: 24
Ημ. Έκδοσης: 26/10/2018

Από το Υπουργείο Καλοσύνης ξεκινούν κάθε μέρα πέντε γατούλες για να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον τη χρειάζεται. Μια μέρα όμως εμφανίζεται ο Κακοπόντικας. Δεν του αρέσει η χαρά. Του φέρνει ναυτία η ευτυχία. Μισεί την αγάπη. Θέλει να καταλάβει και να καταστρέψει το Υπουργείο Καλοσύνης. Ο αγώνας του καλού με το κακό αρχίζει. Μεγάλη περιπέτεια! Ποιο στο τέλος θα νικήσει;


Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ακολουθήστε μας στα social media:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copy link
Powered by Social Snap